Kultura

OVOG PETKA ‘Grad po zimi u betuli po mjeri’ uz Romanu Milutin Fabris

OVOG PETKA 'Grad po zimi u betuli po mjeri' uz Romanu Milutin Fabris

Program ‘Grad po zimi u betuli po mjeri’ nastavlja se dalje i nakon Feste i u ove hladne dane, ovog petka, 5. veljače otvaranjem već desete u nizu i po redu izložbe ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’ u omiljenom okupljalištu čeljadi Grada, u znanoj nam ‘Fontani’.

Po dobrom običaju, kad Maro i Baro sa Zvonika još jednom ovog petka izjutra oglase puku Grada deset sati i tri minute, na jednom od vanjskih stolova ‘Fontane’ u Ulici između Polača otvorit će se izložba sa jednom slikom na jedan dan znane nam dubrovačke slikarice, gospođe Romane Milutin Fabris.

Kako zima i bura, a ponajviše južina čine svoje, ovog petka nema nam Dunda Pera te će njegova znana nam Kata pročitati pismo upućeno njemu s našim dobrim željama za njegov skori povratak u ‘Fontanu’.

Nakon otvaranja, kao i do sada, Romanina slika unosi se u ‘Fontanu’ gdje ćete je moći vidjeti do subote, na jedan dan.

A kao i do sada, na devet dosadašnjih izložbi jednog slikara na jedan dan, redom su to bile slike Tomislava Šuljka, Miša Baričevića, Jagode Lasić, Lorena Lola Ligoria, Luka Paljetka, Vedrana Grabovca, Dubravke Lošić, Lukše Peka i Tonka Smokvine, očekuje se svakako i vesela atmosfera, kao i uvijek u ‘Fontani’.

Organizatori programa ‘Grad po zimi’ već najavljuju kako će idući petak, 12. veljače, svoje ‘Maske’ izložiti Jagoda Jakir.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist