Kultura

Otvorena izložba Josipa Ivanovića u Galeriji Josip Račić

Otvorena izložba Josipa Ivanovića u Galeriji Josip Račić

Izložba Josipa Ivanovića otvorena je u četvrtak 5. veljače u zagrebačkoj galeriji Josip Račić, uz značajan broj posjetitelja, kolega umjetnika, likovnih kritičara i ostalih poklonika likovne umjetnosti i dio je službenog programa Moderne galerije.

Nastavlja se na niz dubrovačkih autora kojima je Moderna galerija priredila izložbe u Zagrebu u posljednje dvije godine – Josip Škerlj, Josip Trostmann i Josip Ivanović, a do kraja godine će izlagati Lukša Peko te će biti priređena i retrospektivna izložba Viktora Šerbua. U sklopu istog programa predstavljanja dubrovačkih umjetnika u galeriji Josip Račić, izlagao je Luko Paljetak ‘Slike za Liliput’ prošle godine, a da će među budućim izložbama biti i ona Toma Gusića, sljedeće godine.

Ova izložba Josipa Ivanovića dio je ciklusa naziva ‘Autići’ koji je predstavljen dubrovačkoj publici u srpnju 2014. u galeriji Sebastian, a nakon izložbe u Zagrebu, slijede izložbe u galeriji Aluminij u Mostaru, u Kulturnom središtu Metković u organizaciji Matice hrvatske Metković te zaključno u Švicarskoj u Bernu.

Fotografije: Moderna galerija / Goran Vranić

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist