Natrag
20.8.2017 02:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvoren Svjetski kongres tunela i podzemnih građevina

25.5.2015 @ 16:59 Dulist Grad
5;5

Podijelite:

Svjetski kongres tunela i podzemnih građevina u organizaciji Hrvatske udruga za tunele i podzemne građevine – ITA Hrvatska i ITA-AITES Međunarodne udruge za tunele i podzemne građevine započeo je danas u Dubrovniku.

Otvorio ga je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tema svjetskog kongresa WTC2015 posvećena je razvoju korištenja podzemnog prostora na području Jugoistočne Europe. Kako su naveli organizatori, namjera je upoznati sudionike s novim i suvremenim metodama i tehnologijama koje svojim trendovima razvoja i dostignućima mogu doprinijeti razvoju u području korištenja podzemnog prostora i tunelogradnje u Hrvatskoj kao i širem području jugoistočne Europe.

Glavne teme kongresa su strojno probijanje tunela u razvoju i korištenju, konvencionalne metode izgradnje tunela u razvoju i korištenju, uronjeni i plutajući tuneli, rad i održavanje tunela i podzemnih građevina, oprema tunela i podzemnih građevina, sigurnost od požara tunela i podzemnih građevina, urbanizam i korištenje podzemnih prostora, izgradnje tunela u mekim tlima (urbana područja) i čvrstoj stijeni u kršu, analize rizika i tehnike za podzemne konstrukcije te optimizacija troškova i financiranje podzemnih građevina.

Svjetski kongres traje do 28. svibnja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana