Županija

Osposobljavanje stožera za zaštitu i spašavanje u Pločama i Pojezerju

Osposobljavanje stožera za zaštitu i spašavanje u Pločama i Pojezerju

Program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava, koji je pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, ovog se tjedna proveo za predstavnike Grada Ploča i Općine Pojezerje.
Tijekom dvodnevnog osposobljavanja 17. i 18. travnja u prostorijama Otvorenog pučkog učilišta u Pločama članovi stožera, zapovjedništva civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva upoznali su se sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u jedinicama lokalne samouprave, odnosima s javnošću u kriznim situacijama, te stožernim upravljanjem u kriznim događajima. Nakon toga prezentirana im je studija slučaja njima bliske poplave u dolini Neretve, te su sudjelovali u simulacijskoj vježbi, zamišljenoj situaciji razornog potresa, u kojoj su morali pokazati koje bi mjere poduzeli u datoj situaciji, te s kojim snagama i resursima.

Istovremeno, predstavnici jedinica lokalne samouprave upoznati su s aktualnom kampanjom „Moj grad je siguran“ (Making Cities Resilient) koju je Organizacija ujedinjenih naroda pokrenula 2010.g. u okviru inicijative Smanjenje rizika od katastrofa, a u svrhu smanjenja rizika u gradskim i malim sredinama.

Kao i do sada, ovaj program za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist