Sport

ORSANOVA UZDANICA Ryan Alec Cvinar na Svjetskom prvenstvu

ORSANOVA UZDANICA Ryan Alec Cvinar na Svjetskom prvenstvu

Mlada nada Jedriličarskog kluba Orsan u Laseru Ryan Alec Cvinar i njegov trener Marijan Pamuklić krenuli su na 2000 kilometara dug put do Nieuwpoorta u Belgiji, gdje se od 26. srpnja do 2. kolovoza održava Svjetsko prvenstvo za Laser standard za jedriličare do 21 godine.

Kako ističu Orsanovci, na natjecanju će nastupiti 191 jedriličar iz 44 države, a Alecov cilj ulazak je u zlatnu skupinu.
-U razgovoru s Alecom i Marijanom, dok su pripremali brod i kombi za ovaj dugi put, mogli smo osjetiti pozitivni naboj koji zrači iz njih. Forma je na vrhuncu, a treninzi i pripreme su odrađeni vrlo kvalitetno. Još nam samo preostaje poželjeti im i ono malo sportske sreće. Već sutra ih očekujemo u Belgiji, a onda će imati i dovoljno vremena za osjetiti lokalne uvjete na regatnom polju, obaviti premjeravanje broda, registraciju i ‘practice race’ – ističu Orsanovci.

Pripreme za Svjetsko prvenstvo su odrađene na Lago di Gardi, Zlarinu, Šibenskoj regati te zadnjih dana u Dubrovniku.

-Valja spomenuti i pohvaliti kondicijskog trenera Pera Konsua, koji je sa Alecom odrađivao pripreme u Dubrovniku, a za morski dio, jedrenje i odlazak na put je zadužen Alecov dugogodišnji trener Marijana Pamuklić – kažu Orsanovci.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist