Sport

OLIMPIJSKE IGRE ‘Potopljena’ Crna Gora, ‘Barakude’ u finalu!

OLIMPIJSKE IGRE 'Potopljena' Crna Gora, 'Barakude' u finalu!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Riu! U polufinalnom meču izabranici Ivice Tucka bili su bolji od Crne Gore s 12:8 (4:3, 3:2, 1:1, 4:2).

Naši su furiozno ušli u meč. Šetka je probio crnogorskog vratara Šćepanovića za 1:0, potom lob Bušlje za 2:0, a za 3:0 pogodio je Lončar sa stative na dodavanje Jokovića s igračem više, nakon čega je crnogorski izbornik Gojković bio je prisiljen zvati time out, koji je imao odličan učinak po ‘Đetiće’. Najprije je na 3:1 smanjio bivši Jugaš ‘Leka’ Ivović s igračem više, potom je Draško Brguljan iz kontranapada pogodio za 3:2, a na početak (3:3) je sve vratio Darko Brguljan preko ruke Garcie. Ipak, za naše novo vodstvo 4:3 pogađa Bušlje sa stative na sjajno dodavanje Petkovića.

U drugoj četvrtini drugi svoj pogodak zabija Ivović, opet s igračem više, za novo izjednačenje rezultata. Garcia potom dovodi Hrvatsku u vodstvo 5:4 sjajnim pogotkom s krila (igrač više) pored Šćepanovića, a Darko Brguljan drugim pogotkom (igrač više) postavlja 5:5. Hrvatska lijepim golom Sukna dolazi u novo vodstvo, a zatim Macan diže na dva razlike odličnim golom s pozicije sidruna.

U nastavku susreta novi sjajan gol naših. Lončar se oslobodio Jokića na dva metra i šraubom zabio za 8:5, svoj drugi pogodak. S druge strane Ivović para mrežu Bijača, njegov treći gol za 8:6.

U posljednjem periodu susreta Bušlje sjajnim pogotkom s vanjske pozicije podiže na 9:6, a na semaforu je bilo još 5 minuta i 19 sekundi. Već u idućem napadu Darko Brguljan smanjuje na 9:7 svojim trećim pogotkom. Potom Šetka zabija svoj drugi pogodak lobom crnogorskog vratara za 10:7. Jokić smanjuje s igračem više na 10:8, a potom Šetka zabija s krila (igrač više) svoj treći gol za novih +3. Minutu i 13 sekundi do kraja Bušlje zabija svoj četvrti gol za konačnih visokih 12:8 i veliko slavlje naših.

Vrijedi opet istaknuti sjajnu predstavu vratara Bijača koji je ubilježio deset obrana, od kojih su većina bile istinske bravure.

Hrvatska će u finalu u subotu u 22.50 sati igrati protiv boljeg iz susreta Srbija – Italija.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist