Županija

OLAKŠANJE ZA RODITELJE Župa konačno ima produženi boravak!

OLAKŠANJE ZA RODITELJE Župa konačno ima produženi boravak!

Osnovna škola Župa dubrovačka prva je županijska škola koja će od rujna uvesti cjelodnevni boravak.

Pilot projekt zajednički će financirati Općina Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanska županija, a u novoj školskoj godini produženi boravak pohađat će, prema sadašnjim anketama, 40 učenika prvih razreda. Troškove prehrane pokrivat će sami roditelji, a cijena će, rekla je ravnateljica Anka Šutalo, ovisiti o broju djece.

Za potrebe produženog boravka Škola će morati zaposliti dvije učiteljice, jednu koja će s djecom raditi u jutarnjoj smjeni, te drugu koja će ih preuzeti u popodnevni satima.
– Roditelji više neće morati djecu voditi u gradske škole radi produženog boravka – rekla je Anka Šutalo, istaknuvši kako i škola i roditelji uvođenje ovog projekta traže jođ od 2008. godine.

Uz ovaj pilot projekt, danas je u prostorijama općine predstavljen i plan nadogradnje nove škole na Mljekari, kako bi se u jednoj školskoj zgradi organizirala nastava u jendoj smjeni. Naime, škola na Mljekari izgrađena je 2008. godine, no zbog nedostatka prostora jednosmjenski rad organiziran je uz pomoć stare školske zgrade budući da se i ona koristi.

Tako će u ovoj godini Općina i Županija financirat će projekt nadogradnje dvije nove učionice na postojećoj zgradi, dok će se u idućoj kalendarskoj godini krenuti s projektom dogradnje novog aneksa škole s osam novih učionica. Na taj će se način zadovoljiti trenutke potrebe Župe dubrovačke za školskim kapacitetima, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Župsku školu u školskoj 2013./2014. godini pohađalo je ukupno 620 učenika, dok će ih u rujnu u školske klupe sjesti njih 655.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist