Natrag
24.10.2017 02:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

OKRUGLI STOL Koliko su žene upoznate sa svojim pravima?

8.3.2017 @ 22:31 Dulist Županija

Podijelite:

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održan je okrugli stol ‘Kako ostvarivanje prava na rodiljne i roditeljske dopuste utječe na ravnopravno natjecanje žena i muškaraca na tržištu rada?’.

U današnjim socioekonomskim prilikama, žene se suočavaju s velikim izazovima u usklađivanju sve složenijih zahtjeva svog radnog okruženja i nezamjenljive uloga koju imaju u obitelji. Na okruglom stolu raspravljao se o mnogim činiteljima koji utječu na položaj žene u kontekstu posla, profesionalnog napredovanja i obitelji.

Razgovaralo se o tome koliko su žene, a u praktičnoj stvarnosti i otac i majka, upoznati sa svojim pravima i u kojoj mjeri im poslodavci, bilo u privatnom ili javnom sektoru, omogućuju korištenje prava prema zakonu o rodiljnim i roditeljskim dopustima. Također, u vrlo konstruktivnoj raspravi sudionice su ukazale na neuravnoteženu zastupljenost žena/muškaraca na određenim pozicijama, stručnosti i obrazovanosti.

Uz članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko –neretvanske županije i udruge poslovnih žena KRUG Dubrovnik, sudionice ovog okruglog stola bile su Dubrovkinje zaposlene na visokim pozicijama u financijskom managementu, kao i u Upravama hotelskih tvrtki, poduzetnice, ravnateljice škola i javnih institucija te predstavnice udruga civilnog društva.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana