Kultura

Odustalo se od Straduna, ‘Kafetarija’ ispred Sponze!

Odustalo se od Straduna, 'Kafetarija' ispred Sponze!

Legendarna „Kafetarija“ prema Goldonijevoj „La bottega del caffè“, koja se na Igrama zadnji put odigrala 1987. godine, premijerno će u režiji Vinka Brešana, biti izvedena 31. srpnja na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama.

I to ispred Sponze iako se već skoro godinu dana govori o izvedbi na samom Stradunu.

Naime, još u kolovozu prošle godine redatelj Vinko Brešan boravio je u Dubrovniku razgledajući lokacije. Želeći je postaviti u samo srce Grada, u suradnji s pomoćnicom intendanta Igara Mani Gotovac, kao lokaciju igranja odabrao je Stradun. I to prostor između Antuninske i Dropčeve ulice, a scenografija je trebala uključivati i prodavaonicu “Kraša” te ljekranu preko puta.

No, to je izazvalo pobunu zakupnika poslovnih prostora na Stradunu koji su isticali kako će zbog Brešanove Kafetarije iskazivati gubitke. Sam gradonačelnik Vlahušić u jednom im je trenutku bio i obećao izračun gubitaka i obeštećenje, no od svega toga se očito odustalo. I to nekako utiho jer se tek ovih dana, kako se približava otvaranje 67. Igara, pojavila informacija da se ova kultna predstava odigrava – ispred Sponze.

 

 

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović