Zanimljivosti

Održano javno predavanje ‘Iluzija slobode’

Održano javno predavanje 'Iluzija slobode'

Javno predavanje ‘Iluzija slobode’ održano je ovaj petak u Saloči od zrcala s početkom u 19 sati. Organizator je bila Lectorium Rosicrucianum, Međunarodna škola Zlatnog ružina križa, takozvana ‘moderna duhovna škola’.

Škola je nastavljač duge tradicije misterijskih škola. Ovu duhovnu školu podržava zajednica ljudi za koje je obnova unutrašnjeg bića najvažniji životni cilj, navode na svojoj stranici, gdje pišu:

Njihov je način života usmjeren na ponovno rođenje duše na temelju buđenja božanskog principa u srcu. Na tako usmjerenom poduhvatu djelovanje rozenkrojcera prestaje biti usmjereno na sebe te biva usmjereno na božanski princip, unutar nje ili njega, kojega se naziva još i atomom iskre duha. Duhovna škola nema učitelje i učenike kao što je to uobičajeno u školama. Nije joj cilj steći znanja ili vještine koje bi doprinijele društvenom napredovanju. Učenja Lectoriuma kao “škole” zasnivaju se na unutrašnjem kršćanstvu, prema kojem je čovjek nezavisan te odgovoran za svoj najviši unutarnji duhovni princip. Prema tradiciji gnostičke misli muškarci i žene zajednički djeluju u školi na osnovi jednakosti. Svatko tko sudjeluje u duhovnoj školi naziva se učenikom-rozenkrojcerom. 

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist