Natrag
17.8.2017 21:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Održano javno predavanje ‘Iluzija slobode’

22.11.2014 @ 6:45 Dulist Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Javno predavanje ‘Iluzija slobode’ održano je ovaj petak u Saloči od zrcala s početkom u 19 sati. Organizator je bila Lectorium Rosicrucianum, Međunarodna škola Zlatnog ružina križa, takozvana ‘moderna duhovna škola’.

Škola je nastavljač duge tradicije misterijskih škola. Ovu duhovnu školu podržava zajednica ljudi za koje je obnova unutrašnjeg bića najvažniji životni cilj, navode na svojoj stranici, gdje pišu:

Njihov je način života usmjeren na ponovno rođenje duše na temelju buđenja božanskog principa u srcu. Na tako usmjerenom poduhvatu djelovanje rozenkrojcera prestaje biti usmjereno na sebe te biva usmjereno na božanski princip, unutar nje ili njega, kojega se naziva još i atomom iskre duha. Duhovna škola nema učitelje i učenike kao što je to uobičajeno u školama. Nije joj cilj steći znanja ili vještine koje bi doprinijele društvenom napredovanju. Učenja Lectoriuma kao “škole” zasnivaju se na unutrašnjem kršćanstvu, prema kojem je čovjek nezavisan te odgovoran za svoj najviši unutarnji duhovni princip. Prema tradiciji gnostičke misli muškarci i žene zajednički djeluju u školi na osnovi jednakosti. Svatko tko sudjeluje u duhovnoj školi naziva se učenikom-rozenkrojcerom. 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana