Grad

ODLUKA MALOG VIJEĆA ‘Najvećom cijenom na svijetu naštetili bismo i Društvu i Gradu’

Zidine iz zraka

Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine nije prihvatilo prijedlog gradonačelnika o povećanju cijena ulaznica na Gradske zidine sa sadašnjih 100 kuna (13,1 E) na 120 kuna (15,8 E) – ističu u priopćenju iz Društva.

– Prije donošenja ovakve odluke pribavljene su cijene ulaznica za najpoznatije spomenike i muzeje u Europi. Vidljivo je iz tablice koju prilažemo da je obilazak Gradskih zidina skuplji od posjete Louvreu ili Akropoli, isti kao obilazak Ermitraža, a tek nešto manji od Prada. Za obilazak zidina u Carcasoneu treba platiti 8,5 eura, a znatno smo skuplji i od najpoznatijih venecijanskih muzeja.

Smatrali smo da bi određivanjem vjerojatno najveće cijene na svijetu samo naštetili poslovnoj politici, kako Društva, tako i Grada, a upitno je bi li time uopće uspjeli ostvariti veće prihode – smatraju u DPDS-u.

Ističu i kako je ovakva odluka donesena jednoglasno na Malom vijeću nakon što je Veliko vijeće sa svoja 33 člana jednoglasno predložilo da se cijene ne povećavaju.

– Zato ne stoji gradonačelnikova tvrdnja, izrečena iz samo njemu poznatih razloga, da su ovakvu odluku donijela “samo dva člana društva zbog osobne koristi”. Društvo će i dalje nastavljati donositi odluke sukladno svojoj poslovnoj politici i iskustvu koje traje 62. godine, a ne kao da je od jučer do sutra – zaključak je Društva prijatelja dubrovačke starine.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović