Zanimljivosti

Obveza i odgovornost

Obveza i odgovornost

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,
prošlo je dvadeset godina od povijesnog 8. listopada 1991., dana kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama, dovršivi time stoljetni san hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi.

U teškim vremenima obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata, mnogi su životi utkani u temelje naše Domovine, a sjećanje na njih obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i stabilnosti. Izgrađujući stabilnu Hrvatsku na temeljima demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti svakog hrvatskog čovjeka, svakog građanina, možemo biti aktivni sudionici u međunarodnoj politici i uspješno štititi i promicati svoje nacionalne interese.

Uvažavajući zrelost, snagu i odlučnost hrvatskog naroda da sam odlučuje o svojoj sudbini, iznimno cijeneći zasluge naših branitelja i snažno zastupajući hrvatske nacionalne interese, Hrvatska je danas ravnopravni dio ujedinjene Europe, Europe kojoj je oduvijek i pripadala.

Čestitam svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije Dan neovisnosti!

župan
Nikola Dobroslavić

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist