Hrvatska

OBULJEN-KORŽINEK ‘Spriječavanje govora mržnje na Internetu je globalni problem’

OBULJEN-KORŽINEK 'Spriječavanje govora mržnje na Internetu je globalni problem'

Pitanje slobode govora je ustavna kategorija i ne dovodi se u pitanje. Međutim odnosi se na pojedinca, osobu s imenom i prezimenom, koja ima pravo iznositi svoje mišljenje. Ono što se događa kroz društvene mreže i platforme je da se neprimjereni sadržaji dijele anonimno, a zbog toga ih je vrlo teško suzbiti. koristi se krinka slobode govora. To je globalni problem – izjavila je ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek u emisiji ‘Poligraf’ Prvog programa Hrvatskog radija na temu poziva na nasilje i govora mrženja na internetskim portalima i društvenim mrežama.

Ministrica Obuljen-Koržinek istaknula je da se inicijativa o kojoj se počelo govoriti ovaj tjedan ne odnosi na medije. Pitanje komentiranja u medijima bit će regulirano zakonom o elektroničkim medijima. Smatra da se ovoj temi mora pristupiti ozbiljnije.

-Prije nekoliko mjeseci Vlada je okupila resorna ministarstva, kako bismo vidjeli kakva je u Hrvatskoj situacija vezana uz nezakonita postupanja na internetu. Inicijativa ide prema tome da se vidi kako zaštititi građane od nedozvoljene i nelegalne komunikacije na internetu – rekla je Obuljen-Koržinek.

-Mi nemamo rješenje, niti smo počeli pisati konkretan zakon. Niti se licitira o ikakvim kaznama. Dakle to su sve neistine koje se plasiraju u javnost kako bi se raspravu o ovom vrlo važnom pitanju kontaminiralo prizemnim politikantskim, ne bih čak rekla ni argumentima. Mi evidentno imamo problem u Hrvatskoj, Europi i svijetu – naglasila je.

Opširnije pročitajte ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist