Grad

Obilježena 19. obljetnica zrakoplovne nesreće

Obilježena 19. obljetnica zrakoplovne nesreće

Na današnji dan prije 19 godina dogodila se zrakoplovna nesreća na brdu Sv. Ivan nedaleko od ZL Dubrovnik u kojoj je stradalo izaslanstvo ministra trgovine Sjedinjenih američkih država i skupina uglednih američkih poslovnih ljudi na čelu s državnim tajnikom Ronaldom Brownom.

Živote je izgubila i posada zrakoplova te dvoje Hrvata.

Komemoracija u povodu 19. obljetnice tragične nesreće održana je jutros u Memorijalnoj kući Ronalda Browna. U ime Grada Dubrovnika, komemoraciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić te gradski pročelnici Ana Hilje, Anita Burić, Niko Pavlović i Milan Perić, dok je u ime Županije bio zamjenik župana Davorko Obuljen te pročelnik Ivo Klaić. Komemoraciji je nazočila zamjenica američkog veleposlanika Margaret H. Nardi kao i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Dan Simonić.

Zamjenica Šimac Bonačić izrazila je sućut obitelji Ronalda Browna i obiteljima svih stradalih u nesreći. Iskazala je zahvalnost na inicijativi SAD-a jer je misija, iako je završila tragično, imala za cilj gospodarski oporavak područja nakon ratnih stradanja.
– Zahvalni smo na pomoći i nadi koju ste nam tada pružili, ali i ponosni na današnju suradnju između Hrvatske i SAD-a – rekla je Šimac Bonačić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović