Natrag
23.9.2017 00:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

2.10.2015 @ 15:33 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije obilježio je Međunarodni dan starijih osoba zajedno s djelatnicima dobrotvorne udruge „Blage ruke“ iz Slanoga koji pružaju usluge pomoći u kući starijim osobama u selima Dubrovačkog primorja koje žive same u svojim domovima.

Pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić i županijska vijećnica Luce Gvozden obišle su ovdašnje starije osobe u njihovim domovima u Čepikućama, Točiniku i Smokvini te korisnike dnevnog boravka za starije osobe u Slanome i Bošnjačko dobrotvorno društvo Merhamet koje također pruža usluge pomoći starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije. Ovom prigodom razgovarale su s djelatnicima i korisnicima usluga udruge „Blaga djela“ o provedbi uobičajenih programskih aktivnosti i njihovom zadovoljstvu postignutim.

Unutar djelokruga aktivnosti Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanska županija skrbi o unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba omogućavanjem kontinuirane provedbe programa „Pomoć u kući“ te pružanjem financijske potpore programima umirovljeničkih udruga radi organizacije slobodnog vremena i unaprjeđenja umirovljeničkog standarda na području županije.

Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, proglasili su Ujedinjeni narodi 1990. godine želeći na taj način pokazati da su starije osobe važni članovi svakog društva i tako potaknuti zemlje svijeta da omoguće uključivanje starijih osoba u društvo u skladu s njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana