Grad

O čemu će vijećnici odlučivati na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici?

O čemu će vijećnici odlučivati na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici?

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi vijećnici trebali usvojiti i najvažniji dokument Grada – Proračun za 2018. godinu, održava se u ponedjeljak, 18. prosinca.

S obzirom na izdašan dnevni red koji broji čak 48 točaka za očekivati je kako će vijećnici zasjedati i u utorak, 19. prosinca, a što je najavljeno i u samom pozivu. Osim Proračun, koji je iznosi 575 milijuna i 295 tisuća kuna, uz kreditno zaduženje od iznosi 111,5 milijuna kuna, vijećnici bi trebali usvojiti i zaključak o kupnji Vile Čingrije. Upravo je za Čingriju namijenjen jedan dio sredstava kredita u visini od 17,5 milijuna kuna.

Tu su i najavljene izmjene i dopune Plana korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri, a upravo je krajem prošlog tjedna gradonačelnik Mato Franković najavio smanjenje broja stolova, ali i uklanjanje štandova s Pila i trga oružja.
Među 48 točaka dnevno reda, tu su i smjene u upravnim vijećima javnih kulturnih ustanova te imenovanje novih članova, a kako smo već najavili gradski vijećnici razriješit će dužnosti ravnatelja JU rezervat Lokrum Maia Tevšića te imenovati novog vršitelja dužnosti. Upravno vijeće Lokruma za tu je dužnost vijećnicima predložilo Mariju Crnčević.

Cijeli dnevni red pogledajte ovdje.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist