Kultura

NOVI PROJEKT Sve lektire beplatno dostupne na Internetu!

NOVI PROJEKT Sve lektire beplatno dostupne na Internetu!

Vlada Republike hrvatske pohvalila se na društvenim mrežama o još jednoj novoj servisnoj usluzi – zaživio je projekt eLektire

‘Sve su knjige za lektiru posuđene u knjižnici? Nema problema, na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta lektire su odsada dostupne i online’, objavila je Vlada Rebublike Hrvatske na Facebooku, prenosi tportal

Kako sada stvari stoje u sklopu projekta učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima trenutno je dostupno tristotinjak naslova te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Kada projekt bude završen korisnicima će biti dostupna sva osnovnoškolska i srednjoškolska lektira.

Za pristup sadržaju projekta eLektire potrebno je prijaviti se svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi (moguće je pristupiti i bez njega putem registracije).

Tekstovi djela objavljena su u nekoliko formata – kao interaktivni sadržaj prikladan za pregledavanje na internetu, ali i u PDF formatu koji je spreman za ispis na standardnim A4 pisačima, u EPUB formatu namijenjenom čitanju na tabletima, e-čitačima i pametnim mobitelima, te u posebno zabavnom FLIP formatu.

Projekt eLektire je nastao na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada.

eLektiru možete pronaći OVDJE.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist