Natrag
23.9.2017 23:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVA ZBIRKA MARIJE ĐANOVIĆ Priče kao ulaznica za Europsku uniju

10.10.2015 @ 15:59 Dulist Kultura
10;10

Podijelite:

Zbirka priča ‘Zipka za snove’ umirovljene učiteljice Marije Đanović predstavljena je u petak, 9. listopada u Saloči od zrcala.

Recenzentica i lektorica Maja Milošević istaknula je kako su ove priče ulaznica za Europsku uniju te da proizlaze ne samo iz lokalne situacije već da prelaze granice Hrvatske, čime nas približavaju onom što je Europa nekad bila, ona koja je doista vrijedila.

Knjiga je predstavljena u zanimljivom kolažu čitanja priča, glazbenih točaka, recitacija i baletnog nastupa u kojem su sudjelovali Nike Nagy, učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića i učenici Osnovne škole Marina Getaldića.

‘Zipka za snove’ objavljena je u izdanju Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ čija je predsjednica Marina Kljunak Čuikin naglasila kako im je ovo šesta knjiga u nepune tri godine, a u 2016. godini planiraju izdati pet novih naslova.

Društvo ‘Slagalica’ profiliralo se u društvo koje piše za djecu i mlade jer su sve knjige izuzevši ‘Prokletstvo otoka’, koja je za odrasle, namijenjene upravo mlađoj populaciji.

Promociju su organizirali Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik.

Tekst i foto: DKD

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana