Natrag
22.10.2017 02:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

NEZAPOSLENI STE? Grad Dubrovnik traži 100 radnika

23.1.2014 @ 13:03 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Grad Dubrovnik ide ove subote u raspisivanje natječaja za 100 radnih mjesta koja će biti raspoređena unutar gradskih komunalnih tvrtki.

Kako je rekao gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, dva su glavna cilja:
-Dubrovnik Grad u parku i puna zaposlenost cijele godine. Imamo manju nezaposlenost nego u ostatku Hrvatske, ali svejedno je velika. Novac za ovo će osiguran u rebalansu proračuna, a sljedeće godine želimo da umjesto 100 zaposlenja bude njih 500 – rekao je Vlahušić.
Njegova desna ruka Željko Raguž rekao je kako je ujedno jako sretan i jako tužan.
-Sretan sam jer živimo u uređenom gradu, a nesretan jer se Hrvatska ne razvija kao i Dubrovnik. Mi smanjujemo nezaposlenost – kaže on te dodaje kako će se natječaj raspisati već ovu subotu.
-30 zaposlenika traži Vrtlar, 20 Čistoća, 20 Čistoća, 20 Sanitat, 20 Dubrovački vatrogasci i 10 JU Rezervat Lokrum. Tražimo ljude na period od najmanje mjesec dana do najviše šest mjeseci. Ovo su poslovi na određeno vrijeme, ali svi oni koji se zaista pokažu imaju priliku ostati za stalno – rekao je Raguž.
Kako je rečeno na konferenciji za medije prosječna plaća bit će oko 3500 kuna, no to će varirati ovisno o složenosti posla, a na ovaj projekt će se utrošit oko dva milijuna kuna, ovisno o tome koliko se nezaposlenih prijavi.
Natječaje će se moći pronaći na stranica HZZ-a, Grada Dubrovnika te u dubrovačkim medijima.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana