Aktualno

NEVIĐENI INCIDENT Kombijem nasrnuo na direktora Hiltona

NEVIĐENI INCIDENT Kombijem nasrnuo na direktora Hiltona

Problem nepropisnog zaustavljanja kombija na kružnom toku ispred hotela Hilton Imperial te nereda kojeg stvaraju pri iskrcaju i ukrcaju turista eskalirao je u subotu 16. travnja, kada je jedan od vozača kombijem nasrnuo na direktora hotela Marija Matkovića.

Prema riječima očevidaca, kombi vozilo kretalo se kružnim tokom na platou hotela, a Matković je stajao uz rub prometnice nastojeći riješiti gužvu koja se stvorila. Na kraju je kombi krenuo na Matkovića te ga navodno nosio na svojoj haubi nekoliko metara. Ubrzo je intervenirala i Policija, koja se igrom slučaja našla na prometnici ispod hotela.
-Policija je u subotu, 16. travnja, odmah nakon zaprimljene dojave o naletu osobnog vozila na pješaka, postupala na mjestu događaja. Policija je o svemu utvrđenom obavijestila nadležno državno odvjetništvo koji će u konkretnom događaju utvrditi postoje li elementi kaznenog djela – potvrdili su nam ovu informaciju u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

‘Moglo je biti dijete’
I direktor hotela Hilton Imperial Mario Matković potvrdio je za DuList kako je došlo do incidenta, ali o detaljima samog nemilog događaja nije htio govoriti.
-Na kružnom toku sam se pojavio s ciljem smanjenja gužve, jer je u jednom trenutku na platou bilo previše vozila. Tog trenutka sam u ulozi pješaka bio ja, a moglo je biti neko dijete. Policija radi svoj dio posla i to dalje ne bih htio komentirati – kazao nam je Matković, dodavši kako je cijeli incident snimljen video-kamerom, a snimak dostavljen Policiji.
-Trebamo biti odgovorni i moramo poštivati zakone Republike Hrvatske i odluke Grada Dubrovnika. To u konkretnom slučaju kombija znači obaviti transfer na Pločama ili, tko plati, na Pilama. A ne tražiti ‘sivu zonu’ na Buži i ispred Hiltona. Posebno što ispred Hiltona prolaze gosti, roditelji s malom djecom iz obližnjeg vrtića Izviđač, a na platou kružnog toka svoja vozila parkiraju naši susjedi, stanovnici okolnih ulica. Kombiji svojim nelegalnim zaustavljanjem rade dodatnu i nepotrebnu gužvu platou pred hotelom.Apeliram na sve da se držimo reda – istaknuo je Matković. Iako je ogorčen zbog incidenta, izuzetno je zadovoljan reakcijom nadležnih institucija.
-Grad Dubrovnik pomaže sa svojim Prometnim redarstvom, tu je i Prometna policija, a obavijestili smo i carinu te turističku inspekciju, kako bi obavili nadzor i vidjeli što se još može napraviti, a da se svi držimo zakona – istaknuo je Matković.

‘Počeli smo od sebe’
Na naš upit koje je mjere poduzeo hotel kako se sličan incident ne bi ponovio, Matković kaže:
-Hotel je prvo počeo od sebe. Gledali smo što se može učiniti da se situacija raščisti. Napravili smo prve korake kako bi se prostor rasteretio. Tako smo raskinuli ugovor s rent-a-car agencijom koja je koristila četiri parkirna mjesta na platou, koja smo time oslobodili. Samim tim ta rent-a-car agencija više ne obavlja ukrcaj i skrcaj drugih vozila. Sa skoro svim kombi prijevoznicima postigli smo dogovor da se poštuje zakon i da se više ne zaustavljaju na kružnom toku pred hotelom. Sa svima osim s jednim koji se oglušuje, a to je obrt čiji je kombi sudionik incidenta. Mislim da se sad prostor poprilično rasčistio. Još samo da se riješe ovi pojedinci pa ćemo svi biti ponosni. Nadam se da je djeci i roditeljima sad puno lakše i sigurnije pristupiti vrtiću – rekao nam je Matković, koji ne razmišlja o podizanju privatne tužbe protiv počinitelja.
-Ne razmišljam o tužbi jer Policija, kao i sve druge insitucije koje smo kontaktirali, više nego korektno rade svoj posao, a ja poštujem institucije Republike Hrvatske. Tu posebno moram naglasiti rad Policije, to su ljudi koji odlično rade svoj posao – mišljenja je Matković.
Na kraju se vrijedi zapitati što bi se dogodilo da je, ne daj Bože, na mjestu odraslog muškarca, koji se uspio snaći u opasnoj situaciji, bilo malo dijete iz obližnjeg dječjeg vrtića. Ovaj put je direktor hotela je srećom ostao neozlijeđen. Lokalna zajednica mora učiniti sve da se zakoni i propisi poštuju, a da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist