Kultura

NEPONOVLJIVO GLAZBENO ISKUSTVO ‘Glazba za jedan kovčeg’ u Sponzi

NEPONOVLJIVO GLAZBENO ISKUSTVO 'Glazba za jedan kovčeg' u Sponzi

Koncert ili bolje rečeno – glazbeni teatar zanimljive zagrebačke udaraljkašice Kaje Farszky održao se u nedjelju navečer u Palači Sponza u organizaciji Glazbene radionice Sorgo.

Posjetitelji su tako imali priliku vidjeti i čuti nešto novo i neponovljivo, te se baciti u pustolovinu zvuka.

Kaja Farszky studij udaraljki diplomira na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji (Igor Lešnik), te 2012. završava poslijediplomski studij na Visokoj katalonskoj školi za glazbu (ESMuC) kod Miquela Bernata u Barceloni.

Usavršavala se na brojnim seminarima u Hrvatskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švicarskoj, Belgiji i SAD-u. Dobitnica je prvih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, Rektorove nagrade, bila je stipendistica Zaklade Adris. Bila je članica udaraljkaškog ansambla biNg bang Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, jedna je od osnivačica pijanističko-udaraljkaškog kvarteta KLANG koji se osobito bavi izvođenjem hrvatske suvremene glazbe.

Kao solistica, članica komornih ansambala i orkestara nastupala je u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Italiji, Japanu, Južnoj Koreji, Kini, Mađarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Portoriku, Rusiji, SAD-u, Sloveniji, Srbiji, Španjolskoj i Švicarskoj. Solistički je nastupila uz Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Hrvatske vojske, Simfonijski orkestar Muzičke akademije te Cantus Ansambl.

(biografija:lisinski.hr)

 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist