Sport

NEMA POPRAVNOG ISPITA „Ova će biti najteža! Treba nam pun Gruž!“

NEMA POPRAVNOG ISPITA „Ova će biti najteža! Treba nam pun Gruž!“

Nema popravnog ispita. Vrlo smo blizu, dobro izgledamo, dobro smo posloženi kao momčad. Naše je dobiti pa na Rijeku! – poručio je predsjednik Jug Croatia osiguranja Lukša Jakobušić u najavi četvrte utakmice finalne serije Prvenstva Hrvatske između Juga i Primorja u srijedu 20. svibnja u 19 sati.

Jakobušić je pozvao sve navijače Juga, odnosno ‘čudne ljude’ (kako ih je nazvao sportski direktor Primorja Zoran Roje, op.a.) da dođu u srijedu navečer u 19 sati u Gruž i pomognu Jugašima o borbi za izjednačenje ukupnog rezultata.

– Treća utakmica je, usprkos porazu, bila fantastična. Igrali smo dosta dobro većinu utakmice. Imali smo krasnu priliku pobijediti, pa i izboriti peterce, ali je nismo iskoristili. Ne plačemo zbog toga i okrenuti smo četvrtoj utakmici za koju očekujem da će biti kao i treća, neizvjesna do samog kraja i u kojoj će presuditi psihička stabilnost ili djelić iskustva. Važno je ne izgoriti u želji – rekao je trener

Juga Vjekoslav Kobešćak. Dodao je kako je teško ostati imun na sva događanja izvan bazena, ali i kako su igrači spremni.
– Jug je ovakvih finala prošao poprilično, igrači su takve utakmice igrali i na klupskoj i na reprezentativnoj razini. Siguran sam da će se znati nositi sa svim okolnostima utakmice – procijenio je Kobešćak, koji je iskazao žal zbog nedostatka televizijskog prijenosa.

Jugov strateg smatra kako će prevaga u bazenu biti tek u nekim sitnicama jer obje momčadi igraju odlično i pokazuju vrlo visoku formu.
– Nadam se da možemo zadržati tako dobru atmosferu u momčadi – dodao je Kobešćak, koji nije htio komentirati sudački par na četvrtoj utakmici Štampalija-Putniković.

– Svaka utakmica je sve teža. Ova će biti natježa, jer ćemo imati najveće psihičko opterećenje. Potpuno smo koncentrirani na utakmicu. Igrat ćemo pred punim Gružem i očekujem da tu utakmicu dobijemo i otputujemo na majstoricu na Rijeku. A čini mi se da puno bolje igramo u gostima – istaknuo je Jugov as Miho Bošković, koji ističe kako je momčad porasla u formi.

– S obzirom na trenerove taktičke zamisli možda ćemo imati više svježine jer u Jugu igra cijela momčad. Također, mlađi igrači su odigrali izuzetno, a mi stariji ćemo sigurno toj igri dati dozu ozbiljnosti. Mislim da je to dobar spoj. Izuzetan smo kolektiv. Mi smo treću utakmicu izgubili i arhivirali. Mogli smo slaviti, ali nikome ništa nismo predbacivali. Nema gledanja unatrag – rekao je Bošković.

Inače, gledatelji u Gružu konačno će, nakon dugo godina, moći utakmicu pratiti pod nebeskim svodom. Naime, Uprava Juga odlučila je pomični krov staviti u funkciju te dati dodatnu draž vaterpolskom spektaklu. Uz to, zbog velikog interesa osigurana je i mala tribina uz sami bazen.

I ova će Jugova utakmica imati humanitarni karakter. Naime, dio prihoda bit će namijenjen liječenju mlade Dubrovkinje Mare Maltarić, koja boluje od teške bolesti tumora na mozgu.
– Želimo na poseban način označiti posljednju Jugovu utakmicu u gružu. Odlučili smo pomoći. Igrat ćemo utakmicu za našu Maru – najavio je predsjednik Jakobušić.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist