Kultura

NE PROPUSTITE! Završni koncert seminara orkestralnog dirigiranja

NE PROPUSTITE! Završni koncert seminara orkestralnog dirigiranja

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert Međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja, u subotu 18. veljače u crkvi Male braće.

Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je besplatan. Na završnom koncertu polaznici šestodnevnog seminara pokazat će publici znanja stečena radom s britanskim dirigentom i profesorom dirigiranja, Colinom Mettersom.

Ovo je druga godina za redom da se ovakav seminar održava u Dubrovniku, a organizira se u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb i Fondom Lovro & Lilly Matačić. Sudjeluje jedanaest polaznika iz različitih zemalja – četvoro iz Hrvatske, dvoje iz Velike Britanije, dvoje iz Srbije te po jedan iz Poljske, Francuske i SAD-a.

Colin Metters međunarodno je priznati dirigent i profesor dirigiranja sa svjetskom karijerom. Uz uspješnu dirigentsku karijeru, 1983. osnovao je prestižni studij dirigiranja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu. Trideset godina obnašao je dužnost profesora i pročelnika studija dirigiranja Kraljevske glazbene akademije tijekom kojih je taj studij postao jedan od vodećih u svijetu. Premda i dalje predava na Kraljevskoj akademiji u Londonu u statusu profesora emeritusa te djeluje kao gostujući profesor na Glazbenoj akademiji u Krakowu, sada više vremena posvećuje održavanju majstorskih tečajeva s profesionalnim orkestrima diljem svijeta.

Na dirigentskom podiju sutra će se izmijeniti svi polaznici seminara, a dirigirat će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će izvoditi sljedeći program:

F. B. Mendelssohn „Hebridi“, uvertira „Fingalova spilja“ u h-molu, op. 26
B. Britten Jednostavna simfonija, op. 4
W. A. Mozart Simfonija br. 35 u D-duru, K. 385 (Haffner)

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist