Kultura

NE PROPUSTITE Edin Karamazov nastupa u Kneževu dvoru

NE PROPUSTITE Edin Karamazov nastupa u Kneževu dvoru

Svjetski poznati majstor lutnje i gitare, Edin Karamazov u subotu 17. rujna održat će recital u atriju Kneževa dvora, u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Početak koncerta zakazan je u 21 sat.
Mediji i publika širom svijeta smatra ga najvećim majstorom lutnje i gitare današnjice. Njegove virtuozne izvedbe dovele su ga do brojnih nagrada – dobitnik je prestižne nagrade Edison (2002.), Premio Cubadisco za najboljeg stranog glazbenika na Kubi (2009.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji (2011.), primio je Brit Award (2007.) i Diapason d’Or, te nekoliko drugih priznanja, a nominiran je za nagradu Grammy (2001.).
Svjetsku je pozornost privukao albumom “Songs From the Labyrinth”, koji je 2006. godine snimio sa Stingom te koji je u samo tri mjeseca prodan u čak 3 milijuna primjeraka. Takozvani „advokat novog, rijetkog ili neobičnog“, prati jedinstvenu umjetničku viziju, kombinirajući duh smjelog istraživanja sa zadatkom proširenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju. U travnju ove godine s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom održao je koncert za kojeg se tražila karta više, a svi oni koji su propustili ili bi htjeli ponovno poslušati virtuozno muziciranje velikog glazbenika, u subotu na recitalu imaju priliku čuti sljedeće izvedbe na gitari:
Giovanni B.Pergolesi:    SONATA
Fernando Sor:                 VARIATIONS “O CARA ARMONIA” op.9
Agustin Barrios :             TRES VALSAS op.5
Leo Brouwer :                 EL DECAMERON NEGRO
Astor Piazzolla:               TRES PIEZAS DEL TANGO NUEVO
Cijene ulaznica su od 100 do 300 kuna.
Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredu DSO-a (Slanica-Revelin) od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Povlastice za građane Dubrovnika vrijede i za ovaj koncert (s Libertasovim pokazom za 10 kuna, umirovljenici za 20, studenti s kulturnom iskaznicom i građani stare gradske jezgre besplatno, popust od 30% za ostale građane).
Za sve ostale informacije kontaktirati broj mobitela 099 221 1585.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist