Županija

NATJEČAJ ZA KUPARE Braniteljska zadruga Mir ne ispunjava uvjete

NATJEČAJ ZA KUPARE Braniteljska zadruga Mir ne ispunjava uvjete

Braniteljska zadruga Mir ne zadovoljava uvjete natječaja za stogodišnju koncesiju Kupara, investiciju vrijednu 100 mijuna eura.

Naime, kako piše Večernji list, dok ostali potencijalni ulagači proučavaju natječajne uvjete, braniteljska zadruga Mir već zna da ne može udovoljiti natječajnim uvjetima. Točnije, zadruga iza sebe nema pet godina upravljanja luksuznim hotelima s 1500 soba i godišnjim prometom od barem 45 milijuna eura, niti su u dosad u turističke i druge projekte dosad uložili sto milijuna eura. Unatoč tome, ipak će se natjecati.

– Natječaj kao da je pisan da se nas izbaci. Bili smo svjesni da su nam izgledi mali, ali sada je jasno da ne bismo imali šanse i da imamo 200 milijuna eura, a ne potrebnih sto – rekao je za Večernji list Želimir Čizmić iz braniteljske zadruge Mir.

– Vlada nije prepoznala ideju zadrugarstva. Svejedno ćemo se prijaviti jer i tim potezom želimo nešto poručiti. A kada investitor bude izabran, obratit ćemo se javnosti i reći što o svemu mislimo – istaknuo je Čizmić.

Podsjetimo, interes su osim braniteljske zadruge Mir iskazali grupacija Karisma Hotels Adriatic (udruženi Agrokor, njemački TUI i meksička Karisma), Valamar poslovni razvoj, turska Rixos grupa, ruski kapital kroz Titan nekretnine i Avenue grupa. No, na obvezujući se natječaj mogu javiti i svi drugi, a vremena da se izjasne hoće li se upustiti u utrku za koncesiju na 99 godina imaju do 25. kolovoza, kada je zadnji dan za prijave.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist