Kultura

NATJEČAJ TRADICIONAL ‘Aklapeli’ deset, ‘Na Neretvu misečina pala’ 13 tisuća kuna

NATJEČAJ TRADICIONAL 'Aklapeli' deset, 'Na Neretvu misečina pala' 13 tisuća kuna

Natječaj Hrvatskog društva skladatelja Tradicional, za potporu glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva u području tradicijske glazbe za 2017. godinu je završen, a na njega se prijavilo ukupno 75 projekata.

Među njima je i Festival Aklapela Udruge ‘Aklapela’ kojemu je dodijeljeno 10 tisuća kuna, te 33. smotra folklora ‘Na neretvu misečina pala’ KUD-a Metković, kojima je dodijeljeno 13 tisuća kuna.

Rok za prijave bio je od 14. studenoga do 12. prosinca 2016. Iako je Fond natječaja Tradicional za 2017. godinu iznosio 318.784,27 kn, dodijeljene su stimulacije u iznosu od 323.784,00 kn jer je iz Fonda natječaja Tradicional za 2016. godinu ostalo neiskorišteno 5.000 kn, odnosno projekt nije realiziran, javili su iz HDS-a.

Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta (predsjednik), etnomuzikolog, Jelena Vuković. muzikologinja i Damir Bačić, skladatelj, uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja, odabralo je i izdvojilo 39 projekata koji će se novčano stimulirati.

Povjerenstvo je posebno vodilo računa o kvaliteti i vjerodostojnosti predloženog programa, dosadašnjim dosezima i značaju, promoviranju istaknutih fenomena baštinske tradicijske glazbe, transparentnosti financijskog dijela zahtjeva, te o njihovoj zemljopisnoj rasprostranjenosti.

Prijedloge Stručnog povjerenstva potvrdilo je i odobrilo Predsjedništvo Hrvatskog društva skadatelja na svojoj sjednici održanoj 12. siječnja 2017. godine, a ovdje pročitajte cijeli popis dobitnika.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist