Natrag
21.8.2017 08:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nastavlja se projekt Adriatic Route

21.9.2015 @ 15:57 Dulist Županija

Podijelite:

Sedmi sastanak projekta Adriatic Route održan je ovaj tjedan u Dubrovniku, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, kao partnera u ovom projektu.
Projekt se provodi u okviru EU programa jadranske prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a temelji se na primjeni novih informacijsko – komunikacijskih tehnologija (ICT) i promociji alternativnih oblika turizma u jadranskoj regiji, te ima za cilj podržati razvoj turizma u ovoj regiji kroz kreiranje tematskog turizma, pri čemu se poseban naglasak stavlja na gastronomiju.
Na dvodnevnom sastanku su, osim djelatnica DUNEA-e Franice Miloš i Renate Mozara, članica projektnog tima, sudjelovali i partneri iz Italije, Grčke i Bosne i Hercegovine. Budući da je trajanje projekta predviđeno do ožujka 2016. godine, posebna se pažnja usmjerila na definiranje završnih aktivnosti.
Stručnjak za izradu Web GIS platforme, glavnog output-a projekta, predstavio je dosadašnje faze izrade. Tom prilikom održan je i kratki trening partnera. Jadranska web GIS platforma bit će dostupna na svim jezicima partnera, uz engleski jezik, s ciljem povezivanja kulture i transportnih sustava regija, što će olakšati dostupnost informacija turistima, te ujediniti turističku ponudu regija koje su obuhvaćene projektom.
Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA kroz ovaj projekt nastavljaju aktivnosti projekta RURAL DUBROVNIK NERETVA. S ciljem razvoja ruralnih područja naše županije u protekle dvije godine uspostavljene su dvije tematske turističke ceste u našoj županiji, cesta PELJEŠAC vinsko carstvo i cesta NERETVA dolina života, te je u planu uspostava tematskih turističkih cesta na području Konavala, Dubrovačkog primorja, otoka Korčule i Lastova. Kroz projekt Adriatic route će s ciljem promoviranja turističke ponude ovih krajeva financirati i izrada mobilne aplikacije s turističkom ponudom kraja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana