Sport

NAŠI OLIMPIJCI Srebrene vaterpoliste u Zračnoj luci Dubrovnik dočekali obitelj i prijatelji

NAŠI OLIMPIJCI Srebrene vaterpoliste u Zračnoj luci Dubrovnik dočekali obitelj i prijatelji

Hrvatske vaterpoliste iz Dubrovnika koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili srebrenu medalju dočekali su u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak navečer prijatelji, rodbina, suigrači te novinari.
Vaterpolist Marko Bijač istaknuo je ovom prilikom kako se nakon ovakvog uspjeha svi igrači mogu pogledati u oči jer su dali svoj maksimum.
– Ovaj put nismo uspjeli uzeti zlato, ali ovo je izniman rezultat na koji možemo biti ponosni –  rekao je Bijač, a s njime se slaže i njegov suigrač iz reprezentacije Andro Bušlje.
– Hvala svima, sretni smo. Sad predstoji odmor pa ćemo vidjeti onda što dalje napraviti. Prvo ćemo doma – rekao je on.
Marku Macanu ovo su bile prve Olimpijske igre.
– Put je bio dug, jedva smo čekali doći doma. Ovo mi je prva olimpijada, kad se slegnu dojmovi bit ćemo svjesni što smo učinili. Ovo je veliki uspjeh – rekao je Macan.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio se svim igračima na svemu što su napravili.
– Broj Jugaša na Olimpijskim igrama govori o snazi Dubrovnika i Juga, o snazi svih vas. Za četiri godine u Tokiju će biti sigurno zlato –  rekao je Vlahušić.
Predsjednik Uprave Juga Lukša Jakobušić također je čestitao igračima rekavši kako su klubovi nositelji kvalitete, no kako igrači pravo zadovoljstvo dožive tek u reprezentaciji.
– Igrač pravu satisfakciju doživi u reprezentaciji. Vi ste najbolji od najboljih, od kluba od reprezentacije i možete biti ponosni. Nadam se da ćemo se u Tokiju veseliti zlatnoj medalji – rekao je Jakobušić.
Inače, iz Dubrovnika je za reprezantaciju nastupilo ukupno sedam igrača, od toga pet iz redova VK Jug CO i to Luka Lončar koji je s obitelji večeras ipak ostao u Zagrebu, a na dubrovački aerodrom sletjeli su Marko Bijač, Maro Joković, Marko Macan i Xavi Garcija. S njima su stigli i srebreni olimpijci Sandro Sukno koji trenutno igra za Pro Recco te Andro Bušlje koji igra za Olympiakos, a oboje su bivši igrači VK Jug CO.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist