Natrag
21.2.2018 18:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

NAPISALI 74 KAZNE Policija kažnjavala i pješake i vozače

27.11.2014 @ 8:41 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Policija je ovog utorka na dubrovačkim cestama provodila nadzor i sankcioniranje prekršaja pješaka i poštivanje obveza vozača prema pješacima.

Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je i ukazati pješacima na pravilno sudjelovanje u prometu, a vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Za vrijeme trajanja akcije policija je prema pješacima i vozačima poduzela ukupno 74 mjere, od čega njih 63 po akciji, a prekršitelji su najvećim dijelom sankcionirani mjerama pisanog upozorenja.

– Napominjemo kako policijski službenici prometne policije učestalo upozoravaju na pješake kao jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu, posebice kada se radio o djeci i pješacima starije životne dobi. Stoga će policija i u narednom razdoblju nastaviti s provođenjem preventivno-represivnih akcija čiji je cilj podići razinu stanja sigurnosti u prometu na cestama i smanjiti stradavanje svih sudionika u prometu – ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana