Hrvatska

Nakon ‘paklenog’ tjedna, idućeg vikenda osjetni pad temperature?

Nakon 'paklenog' tjedna, idućeg vikenda osjetni pad temperature?

Središnji ljetni mjesec protječe u znaku sunca i vrućina.

Kako donosi portal Crometeo, tijekom petka najviše dnevne temperature zraka na Jadranu bile su većinom od 27 do 33°C, u unutrašnjosti oko 30°C. Temperature mora su od 24 do 27°C, što je u kombinaciji sa slabim maestralom idealan ugođaj za boravak na moru.

Do kraja tjedna stabilna anticiklona osigurat će nam nastavak stabilnog vremena, a temperature zraka bit će u laganom porastu u odnosu na prethodne dane. Samo na sjeveru Hrvatske i u gorju može biti umjerene naoblake, ponegdje uz kraći pljusak.

Evo i Crometeove prognozeza Jadran:

Pretežno vedro bit ću u većini predjela tijekom subote. Popodne će u zaobalju biti lokalno pojačanog razvoja naoblake, tek mjestimice uz prolazne pljuskove s grmljavinom. Noću tiho ili slab burin, danju će zapuhati slab, rijetko gdje i umjeren maestral. Navečer podno Velebita umjerena do pojačana bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Pretežno sunčano ili vedro vrijeme prevladavat će tijekom nedjelje. Popodne u zaobalju može biti umjerenog razvoja naoblake. U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, danju će posvuda prestati i okrenuti na slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od 16 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature većinom od 30 do 35°C.

-Prema današnjim prognostičkim materijalima, diljem Jadrana nas od ponedjeljka do kraja četvrtka očekuje pretežno sunčano ili vedro ljetno vrijeme uz vrućine. Ponegdje će u Dalmaciji najviše dnevne temperature dosezati ili malo prelaziti vrlo vrućih 35°C. Puhat će slab dnevni vjetar; noću burin, danju maestral. Aktualne prognostičke karte sugeriraju da bi u petak do nas mogao doći prodor sa zapada pa će osobito na sjevernom Jadranu biti pljuskova, ponegdje i jačeg grmljavinskog nevremena. Iako bi se vrijeme tijekom subote postupno smirilo, zapuhala bi bura i tramontana s olujnim udarima i osjetnim padom temperature zraka – Crometeova je prognoza.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist