Crna kronika

Nakon godinu dana, relikvijarima još uvijek ni traga!

Relikvije

Relikvijarima 109. i 110. iz riznice dubrovačke Katedrale ni nakon godinu dana nema traga. Naime, nakon što je u travnju prošle godine dubrovački biskup Mate Uzinić obznanio kako su relikvijari nestali provedena je policijska istraga koja je zasad stala tek na podnošenju kaznene prijave po nepoznatom počinitelju.
– Policijska postaja Dubrovnik o svemu utvrđenom vezano za nestanak dvaju relikvijara iz riznice dubrovačke Katedrale obavijestila je Državno odvjetništvo kojima je podnesena kaznena prijava po nepoznatom počinitelju. U koordinaciji s Državnim odvjetništvom i dalje se poduzimaju mjere i radnje koje imaju za cilj pronalazak relikvijara i utvrđivanje okolnosti njihovog nestanka u posljednjih 11 godina, odnosno u razdoblju od 2003. godine do datuma prijave u travnju 2014. godine – odgovorili su nam iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Koliko je relikvijara nestalo u posljednjih 50 godina, kao i više detalja o ova nestala dva relikvijara pročitajte u tiskanom izdanju DuLista

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist