Hrvatska

VIDEO / NAJZNAČAJNIJA INVESTICIJA – MARINA SLANO Kakva je 2015. bila za ACI?

VIDEO / NAJZNAČAJNIJA INVESTICIJA - MARINA SLANO Kakva je 2015. bila za ACI?

Adriatic Croatia International Club d.d. Opatija (ACI d.d.) objavio je danas revidirano financijsko izvješće o rezultatima poslovanja u 2015. godini.

Prema financijskim pokazateljima, Društvo ACI d.d. u 2015. godini ostvarilo je ukupne prihode u iznosu od 208 milijuna kuna. Ukupni rashodi iznose 172,9 milijuna kuna, manji su za 6,5 milijuna kuna u odnosu na prethodno razdoblje dok bruto dobit navedenog perioda iznosi 35,1 milijun kuna čime se bilježi povećanje bruto dobiti od 4,8%.

Po odbitku poreza na dobit tekućeg razdoblja u iznosu od 7,8 milijuna kuna ostvarena je neto dobit društva u iznosu od 27,3 milijuna kuna (povećanje od 3,7% u odnosu na 2015. godinu).

U kategoriji prihoda od poslovnih aktivnosti (godišnji, mjesečni i dnevni vez) najznačajniji prihodi ostvareni su kod godišnjeg veza (98,3 milijuna kuna prihoda) i dnevnog (tranzitnog) veza (48,8 milijuna kuna.

Temeljem podataka o fizičkim pokazateljima na godišnjem vezu na dan 31.12.2015. godine u ACI marinama registrirano je 3.244 godišnja veza dok je kroz nautičku sezonu ukupno ostvareno 191 tisuću brod dana temeljem usluga mjesečnog i dnevnog veza.

Uloženo 68,8 milijuna kuna u investicije

Društvo je tijekom 2015. godine uložilo ukupno 68,8 milijuna kuna u investicije i investicijsko održavanje. Najznačajniju investiciju predstavljala je izgradnja nove, 22. po redu ACI marine u Slanom čije se otvorenje očekuje početkom lipnja ove godine. Ostale, ne manje važne investicije, realizirane su u ACI marini Cres (rekonstrukcija morskog dijela i pomorskih građevina) te u ACI marini Pomer (rekonstrukcija kopnenog dijela marine).

Započete su aktivnosti na izradi glavnih i izvedbenih projekata na osnovu izrađenog idejnog rješenja preuređenja za kompletnu rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela ACI marine Rovinj, a izrađeno je i idejno rješenje za rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela ACI marine Opatija. Pristupilo se i analizi najboljeg poslovnog modela daljnjeg razvoja te rekonstrukcije i proširenja marine Dubrovnik.

Temeljem postavljenih standarda za ugostiteljske usluge, u 2015. je realizirano ulaganje u uređenje restorana u ACI marini Milna kao prvog u nizu planiranih uređenja i standardizacije ugostiteljskih usluga u ACI sustavu. U tijeku je uređenje restorana u ACI marinama Pomer i Cres, a u narednom razdoblju planira se urediti restorane u ACI marinama Piškera i Pula prema navedenom modelu.

Definiran je novi vizualni identitet svih marina u ACI sustavu. Navedeni projekt predstavlja izradu arhitektonskih rješenja izgleda i uređenja te standardizacije svih elemenata marina, od zgrada, unutarnjih prostora, sanitarija, krajobraznog uređenja odnosno hortikulturnog dizajna okoliša, do kreiranja knjige standarda za marine, djelatnike, zakupce te uređenje dijelova koji spadaju u javne površine i vanjske prostore marina.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist