Aktualno

Najbolja smo luka za cruisere!

Najbolja smo luka za cruisere!

Prema anketi medija specijaliziranog za krstarenja u Španjolskoj „Cruise News“ i mišljenju korisnika cruisera, dubrovačka luka dobila je nagradu za najbolju luku/odredište.

„Cruise News“ već pet godina za redim dodjeljuje nagrade, a dubrovačka luka mjesto najbolje luke/odredišta ovaj puta dijeli s Venecijom. Dodjela nagrada, priopćili su iz HTZ-a, održana je 23. veljače 2012. godine u Malagi na kojoj su nazočili Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Sanja Jelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu kao i čelnici tvrtki poput Celebrity cruises za Europu, Iberostar, MSC, itd.

Segment krstarenja, navode iz HTZ-a, i dalje bilježi rast u Europi dok je Španjolska 4 zemlja u Europi po broju korisnika krstarenja. U 2010. godini na prvom mjestu bila je Velika Britanija sa 1,6 milijuna putnika, na drugom mjestu Njemačka sa 1,2 milijuna putnika, na trećem Italija sa 889.000, a na četvrtom mjestu Španjolska sa 645.000 putnika koji su krstarenje odabrali kao način odmora.

 

Pročitajte još

Otvorene nominacije za ovogodišnji izbor Hrvatskog stabla godine

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

‘PROLJEĆE PRI DVORU’ KUD ‘Stjepan Radić’ sutra nastupa u Pridvorju

Dulist