Hrvatska

Nadzorni odbor odbio Radmana: Nema hitne prodaje vile Dubravke

Nadzorni odbor odbio Radmana: Nema hitne prodaje vile Dubravke

S TRI glasa “protiv” i dva “za” Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije odbio je dati suglasnost Goranu Radmanu ravnatelju HRT-a na prodaju nekretnine u Dubrovniku. Riječ je o prodaji vile Dubravka, procijenjenu na 17 milijuna kuna, a u kojoj je nedavno bio smješten Hrvatski radio – Radio Dubrovnik.

Ravnatelj HRT-a se žali na medijski mobing
Prema tumačenju članova Nadzornog odbora s obzirom na dobre financijske rezultate HRT-a u posljednje vrijeme nema potrebe za hitnom prodajom “obiteljskog srebra”. Isto tako Radmanu su članovi Nadzornog odbora zamjerili što nije predao svu dokumentaciju vezano za nekretninu, a nedostaju i studije isplativosti za primjerice iznajmljivanje tog luksuznog prostora, piše Index.hr
Kako doznajemo ravnatelj Radman bio je prilično nervozan na sinoćnoj sjednici Nadzornog odbora, te je prvo povukao svoj prijedlog o prodaji Dubravke, da bi se minutu kasnije predomislio i vratio prodaju na dnevni red. Svejedno, članovi su glasali protv, da bi nakon glasanja Radman optužio pojedine članove Nadzornog odbora za “medijski mobing”!?

O prodaji Dubravke vrlo je opširno pisao Index. Naglasimo i kako je HRT odlučio većinu svojih financijskih dubioza od prošlih uprava riješiti preko Dubrovnika. Tako je velebna vila Čingrija u kojoj je bilo smješteno dopisništvo HTV-a predana državi kako bi se smanjio porezni dug. U početku je bilo riječi ako će u Vili Čingriji biti jedan od Vladinih ureda, to se naravno nije ostvarilo. Državni ured za upravljanje državnom imovinom otkrio je krajem prošlog tjedna kako ta Vila procijenjena na 14 milijuna kuna ide u prodaju.

Zašto hitna prodaja?

Odmah nakon te vijesti, Radman je zatražio od Nadzornog odbora da mu se hitno odobri prodaja Dubravka, no kao što smo napisali u uvodu, za to nije dobio suglasnost.

Vila Dubravka sagrađena 1902. godine, a sagradio ju je dubrovački brodovlasnik Federiko Glavić. Zgrada predstavlja zaštićeni dio povijesne cjeline Dubrovnika te je upisana u Registar kulturnih dobara RH kao spomenik kulture. Po zakonu nekretnina prvo mora biti ponuđena državi, županiji i Gradu no teško da će netko od njih ponuditi 17 milijuna kuna za vrlo atraktivnu zgradu koja se nalazi u neposrednoj blizini sveučilišnog kampusa u Dubrovniku. Isto tako zgrada je u procesu povrata imovine odnosno pravične naknade bivšim vlasnicima.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist