DuList IN

NA VESELJE DJEČICE U petak počinje Orlandino!

Orlandino Dječji zimski festival u Gružu

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala na klizalištu u Luci Gruž bit će u petak 25. studenoga 2016. u 18 sati otvoren Dječji zimski festival Orlandino, uz sudjelovanje učenika OŠ Ivana Gundulića i OŠ Lapad s prigodnim blagdanskim programima.

Inače, na dan otvorenja festivala, 25. studenoga otvorit će se i lunapark i klizalište u luci Gruž, a predstavit će se i ovogodišnji novitet dječjeg festivala – kućica Ivice i Marice. Ovom prilikom, od otvaranja Orlandina, koje će početi u 18 sati, pa sve do 21 sat klizalište će biti besplatno, a u lunaparku će svako dijete uz kupljeni žeton dobiti jedan gratis.

Dječji zimski festival Orlandino obiluje i programima u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, koji će uz radionice za djecu u Luži, imati i posebne blagdanske projekcije filmova.

Prirodoslovni muzej Dubrovnik pridružuje se festivalskom programu organizacijom zanimljivih i edukativnih radionica u muzeju, a za 26. studenoga najavljena je izrada fosila od glinamola i plastelina s početkom u 10 sati.

Među dječjim programima koji će uslijediti u prosincu ispred crkve sv. Vlaha posebno se ističu tradicionalna slatka zabavna i humanitarna manifestacija ‘Torta Party’ i Božićna bajka, događanja u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika koja će sigurno razveseliti najmlađe. Posebnost Božićne bajke je u tisuću i pol poklona koji će se taj dan dijeliti djeci na Stradunu.

U Kazalištu Marina Držića održat će se završni sat radionice ‘Kolende i božićne pjesme’ koje s dubrovačkom dječicom pripremaju voditeljice Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, učeći ih tradicionalnim božićnim pjesmama ovog kraja.

Klizalište i lunapark u sklopu 3. Dubrovačkog zimskog festivala bit će otvoreni do 8. siječnja 2017. godine.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist