Grad

Na Pilama predstavljeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

Na Pilama predstavljeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

Specijalizirano vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom predstavljeno je jutos na Pilama.

Mogućnosti vozila prezentirali su zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport i civilno društvo Miho Katičić te djelatnici JP Libertas, a pred predstavnicima i štićenicima Udruge multiple skleroze dubrovačko-neretvanske županije, županijskog Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize paralize i Udruge slijepih dubrovačko-neretvanske županije.

Prijevoz osoba obavljat će i koordinirati JP Libertas, a na temelju prethodno predanih zahtjeva Upravnom odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo. Ukupni godišnji troškovi ove socijalne mjere stajat će oko 500 tisuća kuna, a financirat će se iz proračuna Grada Dubrovnika.

Provođenje mjere definirano je strategijom jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika, a provodit će se temeljem pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom na području Grada Dubrovnika iz travnja ove godine.

Predstavljanju vozila na Pilama nazočile su i potpredsjednice Gradskog vijeća Olga Muratti i Matija Čale-Mratović te direktor JP Libertas Đuro Deranja.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović