Natrag
24.9.2017 23:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na Osojniku održana 16. likovna kolonija

28.9.2015 @ 18:28 Dulist Vaše vijesti
3;3

Podijelite:

U subotu 26. rujna na Osojniku je održana 16. likovna kolonija.

Osojnik je izabran kao mjesto održavanja ovogodišnje Kolonije, ne samo zato što umjetnicima pruža predivne motive za slikanje, već i s ciljem pomoći KUD-u Sveti Juraj s Osojnika koji predvodi razvoj ruralnog turizma u mjestu koje ima potencijal postati atraktivnom destinacijom.

Na Koloniji su sudjelovala 22 umjetnika iz naše Županije, koji su izradili 28 djela akrilom i uljem na platnu. Među motivima su dominirali motivi ovoga, za slikare izazovnog, brdskog područja s pogledom na Elafite i okolicu, ali i pitoreskim pogledima u đardine sa šarenim grastama i starim kupjertama, crkvicama i bujnim kršovitim krajolikom. Dalmatinskim slikarima je svojstveno korištenje jarkih i čistih boja koje crpe iz osunčanog podneblja što se pokazalo i ovaj put.

Svi oni su srdačno i s veseljem pristupili zajedničkom radu, očito oduševljeni motivima koje ovo mjesto pruža. Poseban ushit izazvao je nastup mlađe sekcije KUD-a Sveti Juraj s kolom linđo i djevojčicom koja je svirala na lijerici. Naravno da su ovako lijepom ugođaju doprinijeli i domaćini KUD-a.

Likovna djela će, kao i do sada, biti predstavljena u palači Sponza, a 17. studenog ove godine u Osojniku. Dio slika namijenjen je za opremu devastiranog Doma kulture na Osojniku kao stalna postava, odnosno još jedan doprinos turističke ponude ovog predivnog mjesta.

Likovna kolonija na Osojniku održana je u organizaciji Dubovačko-neretvanske županije, Zajednice kulturno umjetničkih udruga DNŽ, Udruge likovnih umjetnika Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Tekst i foto: Nikša Bender

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana