Sport

Na Mljetu održan memorijalni turnir ‘Božo Pitarević’

Na Mljetu održan memorijalni turnir 'Božo Pitarević'

Proteklog vikenda je u Saplunari održan 2. memorijalni turnir ‘Božo Pitarević’, u čast velikog entuzijasta i zaljubljenika u nogomet. Na turniru su sudjelovale četiri ekipe: Korita, MNK Mljet, MK Ston i MNK Putnikovići.

Uoči samog početka turnira načelnik Općine Mljet Đivo Market svečano je otvorio novoizgrađene tribine nakon čega su izvučeni polufinalni parovi.

U polufinalnim susretima su se sastali MNK Mljet i MNK Ston te Korita i MNK Putnikovići. U prvoj utakmici je ekipa MNK Ston, predvođena Sandrom Salacanom, tek u finišu utakmice slomila otpor mlade ekipe MNK Mljet, dok je ekipa MNK Putnikovići s lakoćom savladala domaću ekipu Korita.

Utakmica za 3. mjesto je odlučena tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. Penalima je prethodila vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je MNK Mljet poveo sa 3:0, nakon čega su Korita preokrenula rezultat u svoju korist te povela sa 5:3. Međutim, MNK Mljet je uspio izjednačiti u samom finišu utakmice te je boljim izvođenjem kaznenih udaraca došao do 3.mjesta.

U utakmici za 1.mjesto ekipa iz Stona je pokazala da je ipak kvalitetnija ekipa od Putnikovića te je zasluženo osvojila pehar za najbolju ekipu. Sandro Salcan iz ekipe MNK Ston je svojim igrama ‘prisilio’ organizatore da mu uruče pehare za najboljeg igrača i strijelca dok je za najboljeg golmana proglašen Renato Dabelić iz ekipe Mk Mljet.

Turnir je održan pred stotinjak gledatelja uz pokroviteljstvo Općine Mljet, obitelji Pitarević i Hansal, cafe restorana MS, konobe Lantena i Coca Cole. Cijeli turnir je odlično sudio Nikola Marković.

Tekst i foto: Đani Kobilić

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist