Grad

NA LAPADSKOJ OBALI I DALJE UZBURKANO ‘Odakle investitoru pravo micati tuđe barke?’

NA LAPADSKOJ OBALI I DALJE UZBURKANO 'Odakle investitoru pravo micati tuđe barke?'

Ne smiruje se situacija s vezovima na Lapadskoj obali. Naime, i ovog utorka nastavljeno je premještanje baraka na Škaru na Lapadskoj obali gdje investitor buduće marine, tvrtka Laguna Trade Franja Pašalića obavlja radove. Premještene su dvije barke i to na način, kako priča Đivo Krile, čija je baraka sljedeća na redu, da su im samo presječeni konopi.

– Jutros su dvije barke pomaknute i otkinuti su im konopi. Znači nisu odvezane i negdje pomaknute nego su prekinuti konopi. Odakle nekome pravo kidati konope? Netko tko je to napravio i ne zna što znači prekinuti konop. Zanima me postoji li netko, policija, kapetanija tko može reći da se to smije, ima li kakav zakon koji brani privatno vlasništvo – govori Đivo Krile, jedan od ugovornih korisnika vezova čija je barka, rekao je, sljedeća na redu. Stoga je investitoru poručio da je ne dira.
– Odakle njemu pravo micati tuđe barke. Valjda postoji nekakva institucija koja je za to zadužena, makar se ona zvala policija, pomorska policija, Kapetanija, Županija, ŽLUD… valjda neka institucija postoji – govori Krile.
Na konstataciju kako iz Županijske lučke uprave poručuju kako investitor ima pravo premjestiti barke budući da je riječ o koncesioniranom području Krile ističe:
– Neka napismeno pokažu i kažu po kojemu zakonu i članku on to ima pravo – smatra Đivo Krile. Na Lapadskoj obali jučer je s korisnicima vezova bio i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dadić, no sva rješenja koja on predlaže su, istaknuo je Krile u budućnosti.
– Neka da nešto konkretno. Mi s njima imamo važeći ugovor. Ako on misli da će se lučica napraviti do 1. lipnja iduće godine, mi ćemo preuzeti obvezu za barke do tada, a neka oni preuzmu obvezu nadalje. Ja samo tražim neku garanciju za njihove riječi jer sve to je u nekakvoj budućnosti – zaključio je Krile.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist