Crna kronika

Na Karasovićima zaplijenjeno više od 57 kilograma marihuane

Na Karasovićima zaplijenjeno više od 57 kilograma marihuane

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su o velikom ‘ulovu’ 57 kilograma droge marihuane, pronađene pri pregledu vozila dva Slovaka na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići.

– Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići, u srijedu, 7. listopada, oko 14.35 sati, pristupilo je kombi vozilo slovačkih nacionalnih oznaka zajedno s priključnim vozilom, odnosno kamp kućicom za spavanje, čeških nacionalnih oznaka, u kojem su se kao vozač i suvozač nalazili dvojica 30-godišnjih slovačkih državljana. Tijekom obavljanja granične kontrole, suradnjom policijskih službenika i djelatnika carine, u tovarnom dijelu vozila uočen je međuprostor između putničke kabine i teretnog prostora vozila omeđen sa dvije metalne pregrade i poklopljen s plastičnim poklopcem, a u kojem se nalazilo više komada paketa omotanih u pvc foliju, zbog čega se posumnjalo u krijumčarenje – ističe se u priopćenju.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga kombi i priključnog vozila kada je u pregrađenom tovarnom prostoru pronađeno 55 paketa s ukupno 57,312 kg marihuane.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su obojica spomenutih slovačkih državljana počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su tijekom jučerašnjeg dana uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je, pored navedene dvojice slovačkih državljana, u organizaciju ovog krijumčarenja uključen i 29-godišnji slovački državljanin, koji je istog dana, oko 12 sati, osobnim vozilom slovačkih nacionalnih oznaka ušao u RH preko MCGP Karasovići. Temeljem raspisane potrage Policijske postaje Gruda uhićen je na MCGP Macelj istog dana oko 23,25 sati te je doveden u Policijsku postaju Gruda na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kasno sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – stoji u priopćenju.

Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1 800 000 kuna, a njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 5 000 000 kuna.

Pročitajte još

U sudaru na Nuncijati ozlijeđen motociklist

Dulist

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist