Kultura

MUKA PO IVANU Korizmeni koncert Orkestra i Antiphonusa

MUKA PO IVANU Korizmeni koncert Orkestra i Antiphonusa

Dubrovački simfonijski orkestar i vokalni ansambl Antiphonus uoči Velikog tjedna održat će ove nedjelje korizmeni koncert u crkvi Male braće.

Koncert Muke po Ivanu Johanna Sebastiana Bacha s početkom u 20.30 sati, uz ravnanje dirigenta Tomislava Fačinija, održava se u franjevčakom samostanu male braće, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

U napetoj i udubljenoj atmosferi bliskog i komornog muziciranja, jedanaestoro instrumentalista i trinaestoro pjevača izvest će zborske dijelove, arije i sola, uz evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, viđeno očima i zapisano perom učenika kojeg je Isus najviše ljubio.

Ansambl Antiphonus tako predstavlja dubrovačkoj publici integralnu izvedbu Johannes-passion BWV 245 u ovu nedjelju, što je zasigurno posebna prilika i privilegija da uživaju i produhove se uz izvedbu ovako velikog i svestranog ansambla te u svom rodnom okruženju i atmosferi duboko prožive Muku po Ivanu i čista srca dočekaju predstojeće svete dane Uskrsa.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović