Aktualno

Mladi dubrovački filmaši u društvu najboljih

Mladi dubrovački filmaši u društvu najboljih

Dokumentarac pod nazivom „Nesanica“ Muškog učeničkog doma , animirani film „Anima“ Udruge Luža te igrani film „Again“ UD Paola di Rosa, trojac su koji će braniti dubrovačke boje na ovogodišnjoj reviji i Four river festu u Karlovcu.

Na festival putuju Neno Barović, inače laureat prošlogodišnjeg festivala u kategoriji dokumentarnog filma, iznimno talentirani mladić koji je zahvaljujući pobjedi na Karlovcu sa filmom „On“ prošlo ljeto imao priliku biti dijelom jednog od najvećih filmskih festivala za mlade – u Seoulu. „Nesanica“ je također nastala na multimedijalnoj grupi Muškog učeničkog doma koju neumorno vodi utemeljitelj Ljetne škole filma Šipan, jedan od pokretača Duff-a i voditelj filmskih grupa u Župi dubrovačkoj – Miro Bronzić.
„Again“ također dolazi od prošlogodišnjih pobjednica Revije u kategoriji plesnog filma – ekipe filmske grupe Učeničkog doma Paola di Rosa koju vodi svestrana časna sestra Ružica Dodig , koja također aktivno sudjeluje u radu sa djecom i mladima tijekom cijele godine.
„Anima“ je pomalo neobičan crtić koji smo mogli gledati na prošlogodišnjem Duff-u , a koji su radili već „provjereni“ filmaši – učenici dubrovačke Gimnazije pod vodstvom mentorice prof. Lucijane Pendo.
Mladi dubrovački filmaši na taj su način još jednom postali dio događanja na centralnom mjestu hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva , kojeg osim kvalitetnog glavnog programa čini i više nego bogat popratni program na različitim lokacijama .
Na objavljivanju selekcije moglo se čuti kako tehnička perfekcija srednjoškolskih filmova nije više vijest jer su današnji srednjoškolci odrasli s kamerama, ali da je zapanjujuće kako mladi filmaši razmišljaju, elaboriraju i govore filmskim jezikom.
Od 398 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, selekcijska komisija odabrala je 31 domaći film i 41 strani film, koji ulaze u konkurenciju 20. Filmske revije mladeži, odnosno 8. Four River Film Festivala.
Čestitamo našim ekipama koje su u takvoj konkurenciji izborile sudjelovanje u glavnom programu i svakako navijamo za njih.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist