DuList IN

Mješovita koža, u redu, a imate li mješovitu kosu?

Mješovita koža, u redu, a imate li mješovitu kosu?

Sigurno vam je poznata ova situacija: masno vlasište kose, te suhi krajevi, nerijetko uz ispucale vrhove. To je takozvana mješovita kosa, kombinacija više potpuno različitih tipova kose.

Kako piše Journal.hr, mješovita kosa još uvijek je dio misteriozan dio beauty svijeta o kojem se malo piše i priča. I dok ćete na policama popularnih drogerija naići na proizvode prilagođene upravo mješovitoj kosi, briga i njega o ovom tipu kose zahtijeva više pažnje od odabira odgovarajućeg šampona.

S ovog popularnog portala donose i trikove kako se brinuti za mješovitu kosu, a naravno, u cijeloj priči najbitniji je – šampon!

Odabir blagog šampona poput većine kvalitetnih baby šampona ili šampona namijenjenih svakodnevnom pranju bit će savršeni početak njege mješovite kose. Šampon nanesite na samo vlasište i dobro umasirajte kako bi očistili masnoću, a nakon tek nježno i kratko umasirajte u ostatak kose kako bi ukloniti nečistoću, ali i izbjegli pretjerano tretiranje suhe kose.

Nakon šampona, regenerator je nezaobilazan dio rutine s obzirom na ispucale vrhove i suhu, beživotnu kosu. Za razliku od pranja kose šamponom gdje ste se koncentrirali na vlasište kose, njegu regeneratorom koja dolazi nakon kod mješovite kose je potrebno koncentrirati na vrhovima i suhim vlasima, ostavljajući vlasište i gornju polovicu netaknute.

Osim odabira savršenog šampona i regeneratora, kosu perite mlakom vodom, te izbjegavajte najtoplije postavke fena, koristite četku s prirodnim vlaknima… A ostatak korisnih savjeta potražite ovdje!

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist