DuList IN

Mia, Luka i mama Nada – obitelj, ali i poslovni partneri!

Mia, Luka i mama Nada – obitelj, ali i poslovni partneri!

U frizersko – kozmetičkom salonu Miluka ćete, osim izvrsne brige za vaše tijelo, kosu, te općenito ukrašavanje, naići i na toplu obiteljsku priču koja se gradi kroz generacije.

Obitelj Miškić svoje je znanje i ljubav prema poslu godinama pažljivo ugrađivala u ovaj, sada već prepoznatljiv i poznat salon ljepote. Vode ga mama Nada Miškić te njeno dvoje djece, Mia i Luka, čija imena tvore ime salona – ‘Miluka’. A sve je počelo prije dvadeset godina, kada je mama Nada otvorila frizerski salon…

– Od 1994. smo zapravo tu, počeli smo kao frizerski salon, te smo našu uslugu proširivali na kozmetički salon, kojeg vodi Mia. I tako smo postali prava moderna tvrtka, a opet obiteljska – priča za početak Nada, koja kaže, prije dvadeset godina nije ni sanjala da će joj njena djeca biti – partneri u poslu.

– Zapravo, nitko u gradu nema ovakav tip ‘family businessa’, a nisam niti sanjala da ćemo jednog dana svi skupa voditi ‘Miluku’. Tako sam 1994. godine dala ime salonu, a igrom slučaja ispalo je – pun pogodak, kaže Nada, koja je pak svoju karijeru počela u srednjoj frizerskoj školi u Dubrovniku, potom u kultnom frizerskom salonu ‘Mirjana’ u staroj gradskoj jezgri. Nakon sedam godina izučavanja posla, otvorila je salon prvo u hotelu ‘Plakir’, potom u hotelu ‘Libertas’, da bi početkom devedesetih godina otvorila salon na sadašnjoj lokaciji, u Gružu.

Priča i kako je unatoč lošoj poslijeratnoj situaciji redovito odlazila na međunarodne sajmove gdje je i dalje ‘brusila zanat’, dok su Mia i Luka rasli u salonu. Tako je bila na sajmovima u Londonu, Bologni, Milanu, Munchenu, Zagrebu… a usavršavala se na najboljim frizerskim akademijama Vidal Sassoon i Tony&Guy. Sve to, dovelo je do toga da je Nada danas predsjednica Ceha frizera.

Mia, starija sestra, nakon završene srednje Turističko ugostiteljske škole, hotelijerstvo je ipak zamijenila – uljepšavanjem ljudi. Tako se odmah nakon srednje škole zaputila u Split, gdje je završila frizersko-kozmetičku školu, nakon čega se dalje usavršavala na raznim priznatim sajmovima poput onih u Zagrebu, Opatiji, Bologni… Pitamo je je li ‘računala’ na rad u salonu dok je išla u srednju školu.

– Pa iskreno, ne znam što bih rekla. Uvijek sam bila puna ideja. Odradila sam dosta toga, pa sam se ipak vratila u frizerstvo, ako se može tako reći. Potom sam krenula u kozmetiku i sada uljepšavam ljude – smije se Mia, te dodaje kako je njezina vječna ljubav i tiha patnja oduvijek bila gluma, koju još uvijek drži negdje u srcu, kaže, ‘za penziju’.

– Nakon srednje, krenula sam u Split i položila sve skupa 40 ispita, a onda ‘preko nekoliko’ sati prakse! Pomučiš se, ali isplati se, kaže Mia, kojoj, dok razgovaramo u salonu, neprestano zvoni mobitel, stižu narudžbe…

– Ponuda kozmetičkog salona uključuje ‘sve živo’, tu su tretmani lica, njega lica, ugradnja trepavica, make up, sve ono što sam naučila u Splitu – kaže Mia.

‘Oduvijek sam znao što želim’

Za razliku od Mie, koja je u ovaj posao stigla iz turizma, mlađi sin, 24-godišnji Luka oduvijek je znao što želi, a to je bilo frizerstvo. Zato je u ovaj posao dao cijelog sebe, a neprestano i ulaže u svoj rad i razvitak. Nakon što je završio srednju frizersku školu, svaki dan je upijao rad svoje mame Nade i s njome putovao u prijestolnice mode i frizerskih trendova, od Londona do Bologne. Nakon toga, putovao je na usavršavanja po hrvatskim akademijama. A onda je došao London…

– Za London sam se odlučio 2011. godine, boravio sam devet mjeseci na frizerskoj akademiji Vidal Sassoon, za koju će mnogi reći kako je jedna od najboljih i najprestižnijih. Prvi sam u Hrvatskoj završio VS – kaže Luka, koji je na ovaj način svoje znanje i vještinu doveo do ‘perfekcije’.

– Učio sam novine u frizerstvu, od različitih tehnika bojanja kose, pramenova, pa sve do najmodernijih i najsloženijih tehnika šišanja. Uz to, sada radim s najboljim frizerima današnjice na najvećim modnim manifestacijama poput Salon Internacional ili Cosmoprof – kaže Luka, te dodaje:
– Pomučio sam se, ali isplati se! Tek kad se pomučiš, vide se rezultati. Ali ne stajemo ovdje, Miluka se svakodnevno usavršava. Još uvijek mi nije palo na pamet da radim išta drugo osim ovoga – kaže Luka.
Pitamo ga koliko je London utjecao na veći dolazak klijenata.

– Pa, kad ulažete u sebe, to se vidi izvana. Stoga mislim da smo se ‘izbrendirali’ kao salon i da kvalitetom pratimo naše ime – reći će Luka, koji dodaje:
– Lako je raditi, kad imam najbolju potporu na svijetu!

– Tko ima toliko sreće da mu oboje djece rade s njime, kao ja! Zato sam iznimno sretna i ponosna. Imamo puno posla, ali stižemo sve – kaže Nada

Pitamo zato gdje ima više posla, u frizerskom salonu ili na katu?
– Ovisi o godišnjem dobu. Ljeti je gore, kod Mie, ‘kazin’, ali i ovdje u salonu stvari idu brže, jer ih je više, gore je Mia na narudžbe, a i ima različit posao nego mi, nama je kontinuirano, uvijek isto, a njoj pak – uvijek različito! Recimo zimi je udarnija masaža, a ljeti naravno, pedikure. Ovisi koji dio tijela se vidi! – kaže Nada. Inače, cijela ekipa Miluke broji Miu, Terezu, Unu, Nikolinu, Luku i mamu Nadu.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist