Sport

MEDITERANSKI KUP 2017. Uspjeh za hrvatske badmintonce u Ankari

MEDITERANSKI KUP 2017. Uspjeh za hrvatske badmintonce u Ankari

U petak i subotu, 27. i 28. listopada, u turskoj Ankari održan je međunarodni badmintonski turnir za mlađe juniore (do 17.g) pod nazivom Mediteranski kup 2017.

Turnir je organiziran u okviru COMEBA-e (Confederation of Mediterranean Badminton), a prije samog turnira je organiziran četverodnevni badmintonski kamp.

U ekipnom dijelu natjecanja je sudjelovalo 6 reprezentacija mediteranskih zemalja i to Grčke, Albanije, Hrvatske, Alžira, Libanona i Turske. Format natjecanja je takav da su reprezentacije podijeljene u dvije grupe sa po 3 reprezentacije, gdje igraju svatko sa svakim, a zatim slijedi polufinalni dio (prvi u grupi protiv drugoga iz druge grupe) i na kraju finale. U svakom susretu se igraju po jedan muški i ženski pojedinačni meč, zatim po jedan muški i ženski par, te jedan mješoviti par, to je ukupno 5 mečeva.

Za reprezentaciju Hrvatske koja je u konačnom poretku zauzela 2. mjesto, nastupila je i Barbara Janičić, članica BK Aedium. Hrvatska je prvo u grupi ostvarila dvije pobjede, protiv Albanije (5:0) i Grčke (3:2), zatim je u polufinalu bila bolja od Alžira (3:0), da bi na kraju u finalu izgubila od domaćina Turske (3:0). Barbara, koja je nominalno postavljena za treću igračicu u reprezentaciji, na turniru je odigrala dva meča, jedan u pojedinačnoj konkurenciji (poraz u susretu s Grčkom) i jedan u ženskim parovima (pobjeda u susretu s Albanijom).

U individualnom dijelu natjecanja, Barbara je u pojedinačnoj konkurenciji ispala u četvrtfinalu od kasnije pobjednice Zehre Erdem iz Turske, dok je u ženskim parovima zajedno sa suigračicom Irom Misir osvojila treće mjesto i brončanu medalju. Inače su pobjede u svim konkurencijama odnijeli igračice i igrači iz Turske.

Pod vodstvom direktora reprezentacije Ratka Galjera (Dubrovnik) i trenera Igora Čimbura (Zagreb) za mlađejuniorsku reprezentaciju Hrvatske su nastupili: Inga Sadaić (Zagreb), Ira Misir (Velika Gorica), Barbara Janičić (Dubrovnik), Luka Ban (Zagreb) i Josip Meglić (Zagreb),

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist