HrvatskaPolitika

MATUŠIĆ MILANOVIĆU: Ako želite razvijati Trebinje, javite se za premijera Republike Srpske

MATUŠIĆ MILANOVIĆU: Ako želite razvijati Trebinje, javite se za premijera Republike Srpske

Nastavak gradnje autoceste do Dubrovnika jedna je od tema današnjeg aktualnog prijepodneva u Saboru. Pitanje premijeru Zoranu Milanoviću postavio je HDZ-ov zastupnik Frano Matušić, savjetovavši mu da se kandidira za premijera Republike Srpske.

Matušić je Milanovića upitao zbog čega se ne poštuju važeći prostorno-planski dokumenti kojima je predviđen nastavak gradnje autoceste od Ploča do Dubrovnika.
Odgovarajući na pitanje premijer je istaknuo kako je njegova vlada osigurala 330 milijuna kuna za cestovno povezivanje juga Hrvatske.

– Ispričavam se ako vas to ne zadovoljava, a kad bude jasno da je to most, ili ne znam što, vjerojatno ćete ostati bez ijednog pitanja. Ja ću za sada još uvijek biti suzdržan pa ću reći da to nije most nego je tobogan – rekao je Milanović Matušiću.
Naglasio je i kako su HDZ-ove vlade bez osiguranih novaca pet puta otvarale gradilišta nastavka autoceste te s izvođačima sklapale ugovore koje je država kasnije morala raskidati.

– Ne znam hoćemo li graditi kroz ona mala lijepa mjesta Dubrovačkog primorja, ljudima preko terase i kroz podrume i konobe autocestu s četiri trake – izjavio je Milanović za govornicom Sabora.
Matušić nije bio zadovoljan odgovorom te je podsjetio kako je Milanovićeva Vlada u zadnje dvije i pol godine nekoliko puta mijenjala mišljenje kad je u pitanju Pelješki most.

– Tko vama išta više može vjerovati? Mislite li stvarno ponižavati hrvatske građane s juga, iz Dubrovnika, da idu preko Trebinja prema Zagrebu? Ako želite razvijati Trebinje, javite se za predsjednika Vlade Republike Srpske. Tamo ćete sigurno ostvariti uspjeh – poručio je Matušić premijeru Zoranu Milanoviću.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist