Sport

Maro Kapović novi stari predsjednik Dubrovačkog saveza športova

Maro Kapović novi stari predsjednik Dubrovačkog saveza športova

Dosadašnji predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović tu će dužnost obavljati i u sljedećem četverogodišnjem razdoblju.

Jednoglasna je to odluka Skupštine Dubrovačkog saveza športova, koja je održana u petak ujutro u Hotelu Lero. Na sjednici je nazočilo 20 od 23 člana, a Kapović je bio jedini kandidat.

Ovo je Kapoviću, inače predstavniku Veslačkog kluba Neptun, treći mandat na čelu krovne gradske športske organizacije. Podsjetimo, 2009. godine na toj je poziciji naslijedio Marinka Mikulandru (Jedriličarski klub Orsan).

-Nadam se da ćemo i dalje nastaviti uspješno graditi lijepu priču o dubrovačkom sportu. Posebno hvala predstavnicima vlasti na podršci te očekujem da ćemo imati u ovom mandatu dobru suradnju – rekao je Kapović.

Za dopredsjednika DSŠ-a izabran je Željan Konsuo (VK Jug CO), a uz Kapovića i Konsua u Izvršni odbor izabrani su Marinko Matulović (STK Libertas Marinkolor), Josip Prkačin (ŽOK Dubrovnik), Zoran Grbić (Tenis klub Dubrovnik), Frano Stjepović (Judo klub Dubrovnik 1966.) te Željko Jelić (MNK Square). Novi članovi Nadzornog odbora su Nikša Stahor (AK Dubrovnik Racing), Goran Slade (Dubrovački bočarski savez) te Tonči Biličić (Planinarsko društvo Dubrovnik).

Sjednici je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, koji se osvrnuo na planove nove gradske vlasti po pitanju sporta.
-Smjer u kojem vidimo razvoj sporta u gradu pokazao se već na ‘tehničkom’ proračunu za ovu godinu, gdje je iznos veći za 12 posto, skoro 15 milijuna kuna. S tim da smo preuzeli obvezu u rebalansu sredinom rujna doznačiti sredstva za neke programske aktivnosti Saveza. Kad se uzme u obzir da su financijska sredstva za JU Sportski objekti oko 8 milijuna kuna, jasno pokazujemo smjer ulaganja u dubrovački sport – izjavio je Potrebica te najavio početak ostvarivanja obećanja iz predizborne kampanje.

-Planiramo ulaganja 100 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu u iduće četiri godine. Prije svega želimo izraditi Studiju razvoja sporta i sportske infrastrukture, za što ćemo sredstva osigurati rebalansom u rujnu. Uz to, na idućoj sjednici Gradskog vijeća naći će se tri točke vezane za sport, tj, za kapitalno ulaganje u stadion na Lapadu. To je nacrt natječaja za zasnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Dubrovnika radi izgradnje nogometnog stadiona s pripadajućim sportsko-trgovačko-zabavnim centrom. Također, nacrt ugovora o osnivanju prava građenja budućem koncesionaru te nacrt predugovora o zakupu. Želimo izgraditi stadion u Lapadu, otvoriti javnu raspravu, vidjeti kapacitet, dimenzije i izgled – rekao je Potrebica, zatraživši od svih članova DSŠ-a odgovornost prema trošenju proračunskog novca, odnosno jasno naznačena izvješća, troškove i račune.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist