Aktualno

Marko Kovačević počasni građanin Primorja

Marko Kovačević počasni građanin Primorja

Općina Dubrovačko Primorje danas slavi 20. obljetnicu oslobođenja i 15. obljetnicu Dana Općine.

Vrhunac proslave dogodit će se na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojem za počasnog građanina Općine biti posthumno proglašen Marko Kovačević, dugogodišnji općinski vijećnik i predsjednik Općinskog vijeća. Kovačević je Općinu zadužio kroz svoj cjelokupni politički i društveni angažman, posebno u za Općinu najtežim trenucima poslijeratne obnove.

Godišnja nagrada Općine Dubrovačko Primorje bit će uručena Društvu prijatelja dubrovačke starine, za zasluge u obnovi i zaštiti spomenika kulture na području Općine.

Nakon Svečane sjednice bit će otvorena novoizgrađena školsko-sportska dvorana „Slano“, a najavljena je i pučka veselica na rivi u Slanomu.

Marko Kovačević dipl.ing.građ. rođen je 1952 godine u Dubrovniku, a Građevinski fakultet završio je u Zagrebu. U svojoj uspješnoj karijeri bio je dugi niz godina direktor tvrtke GP Dubrovnik i to u najtežim godinama tijekom Domovinskog rata, od 2006 god. radio je u Institutu građevinarstva Hrvatske kao voditelj laboratorija u Dubrovniku . Bio je aktivno uključen u sve projekte od interesa Općine Dubrovačko primorje i svojim znanjem i radom doprinio je da se važni infrastrukturni i drugi projekti završe. Marko Kovačević preminuo je 29. kolovoza 2011. godine.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist