DuList IN

MARINA ŽIBERT ERCEGOVIĆ Moje kuhanje na Good Foodu bit će ‘povratak u budućnost’

MARINA ŽIBERT ERCEGOVIĆ Moje kuhanje na Good Foodu bit će 'povratak u budućnost'

Na Good Food Festivalu tražite nešto baš za Vas? Idealan dan za to je nedjelja, kada će se u restoranu Sesame pod kulinarskom ‘palicom’ Marine Žibert Ercegović održati radionica ‘Drugi načini pripreme ribe’.

Chef i vlasnica ovog poznatog dubrovačkog restorana pokazat će nam tako na koji način spravljati ukusne i vrijedne ‘poklone iz mora’.

– Planiram napraviti pravi kulinarski show! Pokazat ću prisutnima kako se radi nekoliko jela s ribom i od ribe, koja su iznimno zanimljiva, pa opet i malo drugačija. Bit će tu marinada, malo punjene ribe, pite s ribom, raznorazna tijesta… – kaže ova vrsna chef, koja iza sebe ima, osim velikog znanja o tradicionalnom kulinarstvu, i prestižno zvanje koje stiže upravo iz pariške škole Cordon Bleu, kamo je ostala u sjećanju kao jedna od najboljih studenata. Ali, kako kaže Marina, uz bogato znanje iz Pariza, u nedjelju neće prenijeti ništa ‘novo’, možda samo malo ‘drukčije’.

– Naše su none itekako znale spravljati ribu, iskoristiti sve mogućnosti, da ona ne bude samo lešo ili pak sa gradela. Mi smo to, recimo, zaboravili. Nemamo više tu kulturu spravljanja ribe. Zato je tu ova radionica, ‘Drugi načini pripreme ribe’, kako bismo otkrili ono što se na Mediteranu već zna. Mogu reći kako će ‘Drugi načini pripreme ribe’ biti ‘povratak u budućnost’ – smije se Marina Žibert Ercegović.

A, želite li iskusiti sasvim novi kulinarski doživljaj, rezervirajte se za nedjelju na broj telefona 020/412 910. Rezervacije je moguće izvršiti do subote, 25. listopada u 12 sati. Kotizacija na radionici ‘Drugi načini pripreme ribe’ iznosi 50 kuna, a uključuje kušanje i čašu vina. Tu su još i nezaboravno iskustvo i dio zaboravljenog znanja koje ćete odnijeti sa sobom u vlastitu kuhinju…

 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist