Natrag
21.10.2017 08:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mali Župljani učili o zaštiti i spašavanju

30.1.2014 @ 23:41 Ana Prohaska Aktualno
12;12

Podijelite:

U četvrtak, Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s dječjim vrtićem „Župa dubrovačka“, a u sklopu provođenja programa zaštite i spašavanja, održao je edukaciju djeci starijih odgojno – obrazovnih skupina.

Cilj je bio potaknuti djecu tog uzrasta na spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoj svijesti o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što mogu biti: požari u stanu, poplave, potresi, itd.

Prezentaciju prilagođenu uzrastu djece održao je pročelnik PUZS Dubrovnik, Goran Violić, zajedno sa članovima Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, HGSS timom, Stanica Dubrovnik, te DVD-om Župa dubrovačka. Djeca su upoznata s ulogom žurnih službi, te korištenjem jedinstvenog telefonskog broja za hitne situacije 112.

Također su imala priliku iznijeti svoja dosadašnja iskustva i opažanja o opasnim situacijama.
Ravnateljica vrtića, Marija Jelić, istaknula je važnost ovakve edukacije vrtićkog uzrasta, jer upućuju djecu na opasne predmete i opasne situacije te ih ujedno uče kako mogu pomoći sebi, a i prijateljima u ovakvim situacijama. Također je najavila kako će i ove godine dječji vrtić Župa dubrovačka sudjelovati na natječaju likovnih radova.
Na kraju druženja djeci su podijeljene edukativne bojanke DUZS i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana