Aktualno

Mali Župljani učili o zaštiti i spašavanju

Edukacija malih Župljana

U četvrtak, Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s dječjim vrtićem „Župa dubrovačka“, a u sklopu provođenja programa zaštite i spašavanja, održao je edukaciju djeci starijih odgojno – obrazovnih skupina.

Cilj je bio potaknuti djecu tog uzrasta na spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoj svijesti o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što mogu biti: požari u stanu, poplave, potresi, itd.

Prezentaciju prilagođenu uzrastu djece održao je pročelnik PUZS Dubrovnik, Goran Violić, zajedno sa članovima Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, HGSS timom, Stanica Dubrovnik, te DVD-om Župa dubrovačka. Djeca su upoznata s ulogom žurnih službi, te korištenjem jedinstvenog telefonskog broja za hitne situacije 112.

Također su imala priliku iznijeti svoja dosadašnja iskustva i opažanja o opasnim situacijama.
Ravnateljica vrtića, Marija Jelić, istaknula je važnost ovakve edukacije vrtićkog uzrasta, jer upućuju djecu na opasne predmete i opasne situacije te ih ujedno uče kako mogu pomoći sebi, a i prijateljima u ovakvim situacijama. Također je najavila kako će i ove godine dječji vrtić Župa dubrovačka sudjelovati na natječaju likovnih radova.
Na kraju druženja djeci su podijeljene edukativne bojanke DUZS i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist